Samsung S20 FE $699起 旗艦配置

290 回覆
25 Like 70 Dislike
我咪一早講咗
"年份黎講你見到Android 蠶食完上世代OS 後就扶搖直上, iOS 過咗iPhone 4 黃金年份後亦大跌, 市場已比足機會大家去試Android. Android 已成主流"
see #151

已經比足Android 機會做大頭喇, 唔好話大家用未過唔知Android 有幾好
咁點解Android 短暫輝煌完又每一年都守唔到業呢?你又想講咩2013 年果期d Android 競爭力唔好下話?咁係咪每一年Android 競爭力都下滑呀?
60%->40%係2018年~2020啊Ching
守唔到業嗰個係iphone啊Ching
OK 可以比link 我嗎?想check 下parameters 同睇張大圖
唔好咁醜怪啦你
你自己用嚟打飛機嗰個香港市佔明明都已經特登skip咗下滑嗰part而扮唔知
香港跌咗扮睇唔到,worldwise根本都冇多到又打飛機升升升
你面皮太厚可能感覺唔到,自己返上去睇吓你塊面有幾響啦
我覺得你都係要俾link
唔同表根本冇嘢好傾
Link?
我個表咪㩒佢個link拉長個時間囉
條link你俾架Ching,你自己拉上去啦

哩個
班ios支持者成日入第二個系統度搞辯論大賽做乜
2個系統各有優點
會買an機就自然會留意
唔會買既睇完都係唔會買

一個post俾你地嘈足一半版面
我想睇哩部機既野咋
我就覺得似8樓
無眼睇

2020仲出1080p oled
膠殼反而冇玻璃咁易跌爆喎,只係唔夠玻璃美觀
120hz
咁你咪講一個近年冇俾IOS用家屌嘅版本出嚟囉
都係嗰句,從來屌IOS屌得最大聲嘅都係IOS用家
我哋淨係笑吓㗎咋
邊個讚邊個彈唔緊要
重點係有人既然咁bias 覺得版版iOS 都唔好
一句「在座各iOS 版本都係垃圾」就已經充分表達到佢嘅觀點 亦或者順便表達埋你觀點
「重點係有人既然咁bias 覺得版版iOS 都唔好」
嗰個咪班IOS用家囉
都係嗰句,我哋唔用IOS架
唔用又點會知手機可以有咁多BUG啊?咪就係你係講出嚟嘅囉
次次都屌晒鬼嘅又係你哋,次次update都係"災情災情災情災情災情"
咁點樣令非IOS用家覺得有好嘅IOS版本啊?明唔明啊?
你又要唔準人對IOS反感,又要講唔出有邊個版本冇人屌鬼
「在座各iOS 版本都係垃圾」嗰個,其實咪就係你囉
隔離post 都同你講兩害取其輕
你仲未feel 到呢個台iOS 用家係佔多數咩?香港statistically 都過45.5% market share
你用緊嗰個品牌an 機有冇集中post? 有幾多人同你傾你部機個OS?
連Android 11 咁大件事都係痴住Google Pixel 集中post 去傾

你有冇諗大家點解「屌晒鬼」「WiFi 差咗」(新private MAC address 功能可能有影響) 都仲繼續用iPhone?

你就真係完全冇考慮過隔離台更差呢個可能性 ?
呢堆人入面你就真係以為一個用家到2020 年為止淨係用過一個品牌電話?連隔離台OS 都冇用過?

你唔係唔知連登點樣起家下話?
多ifanboy有咩出奇
反而12係午餐肉就心郁想轉會
利申冇用過ios
好似停左了
Amazon 依家做緊usd 599免運費
睇嚟呢部係pixel 5 殺手
又係膠背...
你買得新手機都會買埋case架啦
背面係膠定金屬又有乜所謂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞