Samsung S20 FE $699起 旗艦配置

290 回覆
25 Like 70 Dislike
外國太多窮撚
曲mon買唔到玻璃mon貼
大把
TRISKIN or Hoda
事實係用家發現根本唔需要買flagship,買完到最後又係碌吓ig上吓網睇吓youtube,部機識飛咪又係一樣用

不過andriod用家有中階可以揀,apple用家只能被人當水魚割
唯有FF吓可以用幾多年幾多年,事實係用到又lag又多bug又倒水又發熱又殘又outdate都只能忍,因為冇錢換新機
有咩介紹
搵到一係得4邊膠一係水凝貼一係有黑邊
如今能跟 iPhone 相提並論的大螢幕觸控音樂手機不多,iPhone 已經第三年登上機皇的寶座,難道就沒有一款手機從 iPhone 手裡將機皇的寶座搶回來嗎? Nokia 大會上最先發佈的這款 Nokia X6 就具備這樣的實力。

Nokia X6 有紅黑、藍白兩種顏色可供選擇,該機採用 Symbian OS v9.4 操作系統,基於 S60 5th Edition 平台。X6 的機身厚度只有 13.8mm,相比前作 N97、5800 XpressMusic 都要薄很多,相比 iPhone 還是略厚。另外,X6 能連續播放音樂達 35 小時,與 iPhone 相當。

定位高端市場的 X6,配備 500 萬像素的「卡爾‧蔡司」自動對焦攝頭以及雙 LED 閃光燈,這一點遠勝於 iPhone。X6 有效工作頻率為 433MHz 的中央處理器,以及 32GB 機身存儲空間,與 iPhone 旗鼓相當。不過 X6 省略了 micro SD(T-Flash)存儲卡插槽,同時 1600 萬色、360 x 640 解像度 TFT 觸控螢幕,其面積由 3.5 吋降為 3.2 吋。

另外,X6 還預裝 Ovi 商店,並支援 Come With Music 服務。Ovi 商店是 Nokia 重點打造的商店軟件,儘管目前還比不上 Apple 的 App Store,但是將來全面的 Ovi 服務,將有機會全面超越 App Store。
事實上好多人買電話真係但求有部功能齊全又唔貴嘅電話應付到日常需要就得
$3000買Pixel 4a/A71對佢地嚟講已經好好
係呢度先會日日chur住堆$7000+嘅電話講到部部都係電子垃圾
我覺得ok,反正s20都要2k,120二揀一,顏色差少少,應該唔明顯。如果note20有呢個mon,我會買note20,唉。
有冇聽過Founder Edition
Samsung設計note20嗰條友真係應該炒咗佢
部嘢根本垃圾嚟仲賣咁撚貴
係android個圈惡性競爭到仆街
大陸機小米 poco頂爛市
高通唔理繼續fatfat
你話低價中價AN機而家機價有60%-70%係成本我都信
而家仲企硬賣緊7千頭
TRISKIN or Hoda
一係用液態Mon貼 利申應該成世都體驗唔到 (idog
Samsung 股價 由 17年到依家又升左幾多啊
好奇想知
Note 20賣平$1000叫Note 20 FE可能會好啲
一部幾千蚊機講到無錢換咁慘烈,你係咪FF個個ifan都咬老綜食麵包買iPhone
細MON - S20
中MON - S20 FE
大MON - S20+
超大MON- NOTE20ULTRA

NOTE20 - 垃圾
一係加番120hz,一係cut埋相機、防水,叫note20FE,賣5000,或者更平。
都幾貴
不過我試左好多垃圾mon貼
可能加埋仲貴

最慘係已經兩年機
唔想再投資咁貴嘅mon貼
裸機又怕花左trade in俾人壓價
升唔少,但無好似Apple 咁坐火箭

你咪去reddit睇吓囉
大家如果想買三星嘅10周年機, 呢部FE應該係最後機會, 如果唔係就要等到S30(出年係S21)或者Z fold 10
想用spen又怕貴-note10lite
note20-垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞