全球經貿戰:特朗普擬調整美元匯率反擊中國 但遭拒絕

78 回覆
122 Like 4 Dislike
侵為左R選票 咩都要試下 話曬情勢不妙
點解會咁多左膠呢
屌你老母,直接出兵打啦,等撚左好撚耐啦
咪臭係
互相嘴砲
互相show兵器有L用咩
根本無可能為咗針對一個國家而搞自己匯率,仲要係美國,全球主要貨幣
你一搞,全世界貨幣都跟住郁,影響係全球性

我直頭覺得似fake news
冇話冇可能匯率從來都係一國既武器黎
不過喺美國由總統講要做呢樣做應該冇咩可能做到
侵侵博盡老命咬支支
繼續出招
美元霸權
牙侵。。。
佢地唔係極權主義下出世,未出現過人類歷史上殺最多人民嘅殺人魔, 民主 法治 自由 覺得理所當然,但大國總有佢自身嘅問題 貧富 罪案率etc 覺得自己國家嘅制度唔好 聚焦返自身問題度, 唔會考慮極權國家 連講句民選 叫元首下台.都要被處決, 更加唔會諗經濟文化普世價值侵略 哩啲問題
咁要令佢地明白 可能真係得返戰爭
打撚死支共好過la到時舊肥豬肉
消滅咁未再分舊豬肉lo
佢地本身就信社會主義,覺得啲錢同資源應該再分配。強國係掛住社會主義個名(表面上),而又係數據上富起來,咁呢班所謂菁英學者就打哂飛機覺得強國模式就是cool,甚至覺得將地球讓比強國管好過比邪惡嘅歐美資本主義國家管。
生活太安逸,就會諗埋啲道德野,但基於班黑鬼白左對道德兩字一知半解,俾支那媒體同人民幣麵操縱,就會出咗人民占士同女權妙麗等香港人覺得仆街,但佢地就自我感覺良好,以為自己做啱。
找數未?

就好似二戰後既日本同德國咁
連登仔角度美國唔同小支支攬炒就係左膠
最濕鳩嘅係 某国又唔同納粹德國 日本皇軍明刀明槍軍事侵略, 背後狂插你幾十刀,轉個頭又扮無辜 對內殺戮 謊言,耍無賴 蛇咬都唔認, 用錢收賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞