fresh grad嘅你地當時迷惘咗幾耐?

622 回覆
345 Like 20 Dislike
social media真係有個毒癮響度 唔好睇咁多呀 同埋 我諗唔開心嘅一面都唔會放上去 亦都冇可能返緊工嘅個個都咁開心 不過我自己就係自從fg 搵到工之後就冇乜點用過ig 一來好忙 二來返到心情好壓抑 第三就係 唔知可以講咩好 冇咩開心快樂嘅事可以分享 btw 樓主 唔好話一定要好快搵到份工 真係要睇清楚份工作啱唔啱自己 寧願依家慢慢搵一份好嘅工作 諗下自己有啲咩想做 不過大家都係fg 知道個市道好差 我就係求其搵份工做 然後而家寧願喺屋企休息一下 或者 如果屋企有財政需要嘅話做下兼職先
好恐怖
乞唔乞食都唔太想做,除左BACK OFFICE之外
呢排又冇工IN, 依家樓面好似請多返人, 做住WAITER好似都算OK?
屌 ig fb梗係po就好果面比人睇架啦 有苦自己知 笑匠是最憂鬱的
有冇方向?
興趣
想知學咩SKILL同知識?
一樣今年畢業 睇唔到條路點行 想繼續讀書但又冇錢出國讀 做嘢又未搵到
等錢洗 你咪試下做住先囉 不過無公司會認為呢D工對你個path/interview有幫助
你話做sales都好啲 要對人
2016 lost撚到依加開始分唔到係lost定現實世界就係咁
依家得呢類工有回音
個人都冇咩CAREER PATH
完全唔知點行
好撚廢真係
巴打本身讀咩同做咩
咁我又無,人生流流長,有排你做啦
無嫁啦 玩內循環嘛 香港製造都無埋
是但揾份做住先 份份人工都差唔多
同問
做到你死都有得做
要儲吓錢先。。。
we are not alone, and we are not the same唔係個個都係咁
人生總會有好多睇落不切實際
但點都會想喺死前達成或者去做嘅事
因人而異所以冇得再白
可以拍戲做主角
定還是將呢段故寫番落dse中文作文度會比老師評太假 唔係學生作品
無,睇返我嗰行嘅skillset同之後深造落去會用到嘅嘢,同埋搵工嗰陣見有啲skills我唔太熟,我就即刻上網學定。
仲有複習返埋excel同埋睇下投資嘅嘢
同你一樣 失業不過而家學緊c#
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞