想問下,有個DEGREE係手,咁報其他DEGREE係咪易收過無?

43 回覆
1 Like 14 Dislike
讀second HD入專科
然後報top up專科degree
咁咪睇你top up CGPA囉,高GPA想點都得。

唔洗再問落去,再問就爆4實收
OK
如果想入番ugc degree就難d
人地有機會參考番你公開試同hd成績,你能力足夠既話要入都一早入左
收都收番個公開試夠分同比機會冇degree既人入學,而且你已有top up degree,所以機會好微
有幾個優點
1) 大路top up degree報專科master,會收既機會唔大,難道你想等運到?
2) HD加top up既學費平過top up加master
3) 風險管理,如果之後因各種原因讀唔到落去,憑張專科HD都足夠你入行
測量好似幾好
專科
吹牙
你想讀咩專科?
有啲專科master for 比有degree既人二次轉生
查清楚係咪一定要用咁多年讀double degree

基本上都係建議用master進修較好,時間同金錢值得投資過讀多幾年double degree
點睇測量?
社工都好似幾好
樓主根本上自己想讀咩都唔知咁 總之見專科好似好搵啲就起到十五十六 諗好自己想行邊個方向先啦 又醫生又測量又社工
乞食科?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞