前總監爆美斯「迫害」教練

24 回覆
18 Like 13 Dislike
【Now Sports】前巴塞隆拿總監蘇比沙列特指出,美斯自知影響力大,不時向教練施予壓力。

33歲的美斯(Lionel Messi)貴為球王,而且從青訓開始已經效力了巴塞隆拿19年,於球會的影響力自然非常巨大。早前他一度要求離隊,便鬧出滿城風雨,只是最終改變主意,留在魯營。 前巴塞總監蘇比沙列特(Andoni Zubizarreta)透露,美斯曾經跟多名教練有磨擦,當中感受最深的應該是同為阿根廷人的馬天奴。蘇比沙列特說:「當馬天奴在巴塞的時候,他經常告訴美斯『我知道如果你打電話給會長,他就會把我踢走,但你不用每天都令我知道,我知道的。』」 前皇家馬德里、西班牙國家隊主帥迪保斯基也指,「美斯沒有展現出一個友善球員的形象,就是一個非常好的隊友、表現非常好、成為球員榜樣的形象。」
霉閪第日退般,你條仆街應該會悶到排ifc
*役
球霸霉西只係足球界一大毒瘤
無美斯, 疤狗有4個歐聯?

沒有美斯, 疤狗一早含撚啦
迫害又點, 想入就可以輕易入二三球既人, 想點就點, 好正常
一早知啦 咁都叫新聞?
06年歐聯關美斯事
仲可以貼阿朗
巴塞留住個害群之馬
唔想放佢出去害人
真係好有人情味
而家比教練迫害緊
唔係球員迫害教練就係教練迫球員, 同埋球會迫害其他球會
由上至下, 由內至外成個球會都係仆街冚家產
屌!全世界都係咁嫁啦!有球員踼得唔好!唔夠班!教練唔會逼害佢呀?on L 9
召喚會員AC米蘭
咁又唔放佢走
點止,91年都關美斯事呀
唔係話美欺係乖乖仔黎嫁咩
抹黑美斯 無証無據講咩都得啦
收爺啦7頭 日撚日係度c 朗美斯
15都唔太關揸住sn我阿婆都拎到
哥狗生平最醒就係捧起美斯後自己果斷走人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞