其實可唔可以着返中學校服落茶餐廳呃學生餐

44 回覆
23 Like 9 Dislike
反正都戴口罩,睇唔到咩樣嘅
未見過人戴住口罩食嘢 佩服
著校服叫雞有折
咁個樣生得老無罪
Ching玩開?
後生時試過係得
無話唔得架 肉酸啲姐
試過買學生餐前面個個張學生證都係揸係手就得,到我就要檢查埋年份
有個男仔fd,3字頭,成日都晒命啲餐廳以為佢仲係學生自動幫佢落做學生餐
一除低口罩成面鬚
喂呀伯,咁好學既
窮呀
0社交
試過著pe衫
吊那星
呢排比人停職 日日都無野做
加上 上星期同D同事返大6玩 洗多左
家下極度貧窮
D同事本身都叫我出旺角食韓國野
有錢邊個唔想食高級野呢
唯有迫住食垃圾中菜

於是心血來潮
係衣櫃搵返套中學校服出來 諗住落荼記食學生餐
慳得1蚊得1蚊
自從中五畢業後就無再著過 都有D感觸
梳返個學生哥頭 立即覺得自己年輕左3,5,7年
套校服著上身就唔太岩著 條褲仲要吊吊地腳
咁無法子啦 唯有扯直條褲 睇落無咁7
再著埋學生哥時代既長白襪 個感覺出哂黎

一出門口果下就撞到個鄰居人妻
佢笑笑口咁講:豬SIR 扮逃學威龍呀?
當堂勁7 咁我就話係呀係呀趕時間之後就跑走啦

咁我樓下就有間荼記 1年先入1,2次 因為都好lun貴下
所以我諗d伙記唔會認得我
我一望個餐牌 哇吊 一個枝竹火腩飯連凍飲 學生價都只不過係35$!!!
即刻落單啦咁 學生哥多好

我= 伙記=

我:要一個學生餐 枝竹火腩飯 飲凍齊啡
伙記:學生餐?呀生,,你買比細佬呀?正價45$喎

我:喂 我好明顯係一名學生啦下話 著哂校服啦喎

伙記:(大大聲)你老未 年中有唔大你呢d咁既人扮學生啦 專業少少啦 你套校服改lun左版啦

之後好lun多食客望過來
我見穿左崩 即走
之後嬲嬲地 去左食譚仔
臨反屋企 去7仔買杯自由斟 親d職員唔覺意
拎多2個水樽出黎斟 結果飲到依家都未飲哂
落單嗰陣戴住咪得
咩潮文
有諗過
但撞到識嘅人就柒撚到傻
著校裙去 順便體驗下做女高中生放LUNCH既感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞