住屯門 番太古 搵人夾錢每日撘的士放工

270 回覆
1862 Like 49 Dislike
佢講得350應該預最差情況行大欖避左佢
邊個位置?
我調返轉
住太古返屯門
呢個mode 可以apply係極多大西北/跨區友
有得做
你冇撚用呀你 太古仔都入黎鄉下
留名,返太古住屯門
跟手做大左濕鳩政府就會搵位話唔得
其實我之前都諗過寫個app做呢樣嘢
可以夾的士
或者私家車
除返油費
Hp
黃絲順風車

最後會有法律問題
買車啦屌 的士錢計計埋埋都係返度
冇「現金」交易就得
最緊要上車前影張相

咁就告唔入
無撚用架你
溫馨提示:大家嘅資料好可能成為全港最大犯罪集團嘅線索。
私營
行大欖加西隧350蚊到唔到屯市?
收工叮叮去北角搭962C?
歸納咁多位意見

1. 搭黃的 無問題 同聲同氣 全程都舒服啲
2. 寫app 大家有興趣嘅話請隨便出招 我無所謂 我依刻只係想用只低成本 做到件事
3. 承上,最低成本,依刻我諗到就係一個grp add 哂所有人,最理想係每個屋苑都有多於10個人係太古坊番工而又有興趣同我地夾的士。咁方便隨時即約即齊人,唔齊人未答巴士囉,成件事就flexible好多。你ot都係同樣道理。(e.g. 我住屯市,有啲巴打住瓏門 [近嘅屋苑],咁我1930收工,我提早1920係grp問有無人夾的士,夠4個未狗衝囉,落雨最方便。)
4. 上面有巴打開左個tg grp,我都入左,大家住屯門番太古可以入住果個grp先。我自己無用開tg,如果大家唔介意想長期一齊夾,我覺得用whatsapp好啲。

大家繼續討論,希望總有一日可以有個whatsapp grp 比我6點收工即約到3 4 個人同我一齊答的士番到屋企樓下
香港垃圾職場造就咁既需求
其實好多
以前未罷鐵嗰陣,見過有人約交換車飛
eg
A市民 上水去太古
B市民 鰂魚涌去粉嶺
兩個人喺中間車站,交換車飛,咁A就比鰂魚涌去太古價,B比上水去粉嶺短途價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞