住屯門 番太古 搵人夾錢每日撘的士放工

270 回覆
1862 Like 49 Dislike
我諗夾埋幾個屋苑就好簡單,只要唔係九唔撘八,5個人傾好夾張單未搞掂囉。

就算 一個龍門 一個富健 一個新屯中 一個蝴蝶 一個美樂 其實都可以夾
咁多個屋苑 要夾5條友同一時間收工 好易姐?
其實call貨van可能平啲?
好似仲坐得舒服啲!
Lm其他區
呢個正喎
工作地點罷唔到黨鐵都唔好俾佢賺嘛
有無人搞呢個
幾千呎有78千咁筍你搵比我睇下
番山頂, 轉工啦
講緊夾租呀 係咪盲架你地 驗眼啦
幾千呎 要幾多個人夾租先可以7-8千蚊一個人?
同公司都仲有啲機
唔同公司好難齊腳
究竟你係唔係盲? 我一開始講夾租 條友就on99話一個月要出7-8千蚊 我就比喻一條友要出到7-8千蚊 黎夾租住幾千呎咩

跟住就到你叻唔切咁樣 睇清楚前文後理先講野啦

係咪咁樣你先明 你唔係要驗眼係要驗腦
開個grp十幾/幾十人黎夾+1
其實呢個模式係絕對可行嘅 可以用discord黎開grp
佢有得set up唔同嘅文字頻道 又可以mute個別頻道
eg.set文字頻道A做揪團區 大家想搵伴夾的嗰陣就預早時間 喺呢個channel用固定格式講:「1830 太古城去屯門XX商場 -3(缺三) 」其他人就可以覆返:「+1」黎組團
discord啲msg係可以edit 齊人嘅話就喺原本個msg加返已滿就得 而其他人又可以繼續招
再set up 文字頻道B做大廳 喺channel A招到人之後就可以喺channel B討論 eg.喺邊個位等 邊個比錢 有冇payme之類
因為discord可以mute channel 大家可以自己選擇mute左大廳 咁就唔會因爲個grp有太多msg而miss左夾人嘅通知 自己組到團先睇大廳就100分了

再感嘆多次discord嘅偉大發明
好似咁!
已經有個app做緊一樣嘅嘢叫Hopper 利申未用過
Uber有uberpool可以夾車
灣仔唔塞?
平時放工怕塞車會搭隧巴去紅磡轉閪鐵
車程好長..
同埋冇收咁晏
香港站站都咁多人
你攞個背囊做貨咪得
開個grp咪掂
即時組隊!
放工仲要等巴士,又多數冇得坐,一un就個幾兩粒鐘
應該快過去東九
App同Facebook group都有見過
但全部都係冇乜人用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞