住屯門 番太古 搵人夾錢每日撘的士放工

270 回覆
1862 Like 49 Dislike
有興趣pm

目標夾到 5個人慣性放工一齊飛的番屋企 車資$200-350 即每人$40-70不等
(4個人好似坐得舒服啲 4個人就 $50-90 不等)
目標係快啲剷上高速公路 快啲番到屋企休息
每日放工太迫 太辛苦

放工地點:太古坊
目的地:屯門 (pm我喇 如果係附近幾個屋苑就一齊夾喇)
放工時間:每日大約 18:10 - 18:30 放工
好有意義既post幫手推一下
香港人返工太chur了

利申唔係返住呢頭
五個都要夾到日日大家準時收唔使OT好難播
原來無得pm

留個名喇 我再搵番你
幫推
去facebook啲地區group搵仲好
明呀
依排放工等巴士等到懷疑人生 最好有個grp 即興約都約到 4 5個就最好
搵到架固定ford坐都幾好
之前係日本見到toyota新果隻的士都覺得幾過癮
係香港終於截到次
坐落又ok
係點 你意思 每日都call同一款的士?
以前搭的士有時坐落去個司機ok正正常常我有時都會問電話之後要車咪call佢
啲村巴兜少少路 成個路程已經差好遠
e.g. 點都要入一入中環 / 番到屯門又要去一去市中心 去下南浪海灣果啲 好攰呀
如果5個人齊頭 夾開 夾部舒服啲嘅的士都好嘅 睇下大家有無興趣
會唔會貴好多?
大家要小心網絡安全,尤其是被咬過嘅手足,電話可能已經被入侵。港共可以用stingray大規模監控某個大範圍所有電話偷取IMSI(夠識別所有人),甚至截取通訊好多手足就係唔注重私隱同網絡安全被咬,好大機會包括被綁架12人; 記得追蹤基爾巴: https://lihkg.com/profile/96327
請簽署制裁綁架12人嘅支那官員:
https://petitions.whitehouse.gov/petition/sanction-chinese-officials-culpable-wrongfully-detaining-12-hong-kong-citizens-and-denying-their-right-counsel
[實用文] 教您點先可以保障私隱、網絡安全 (簡易版)
https://lihkg.com/thread/2194107
樓主可唔可以pin?唔該晒
仲要住附近屯門碼頭同兆康已經差好遠
除非全部喺巿中心落車
960B仲要加多咗6點同6點3兩班,以前最早都要6點半嗰時都會考慮下
乜撚車資
好大機會嗌交收場
今日你OT 要人等埋你,
聽日佢放飛機 得番4人夾錢又喺到嘈
後日爭位坐, 後排中間果個唔舒服
大後日第二個又話要兜埋佢去旺角先
巴士最撚反智係回程唔行繞道。
巴士行咁快咪會搶曬地鐵生意
狗巴行繞道停一停中環之後就西隧,WFH時期試過唔塞車40分鐘到屯中
962C 啦
想問下6點同6點3 加班次係咪已經恆常化?
之前6點半先第一班所以冇坐好耐
唔想去到白等半粒鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞