其實中學俾心機捱幾年 入到大學就可以hea唔洗讀書..

286 回覆
1443 Like 36 Dislike
無堆埋一齊呀 我都唔知
其實可以話好辛苦嘅 只係之前expect入到大學係真係可以好hea好hea 點知原來都要讀書做咁多assignment同group project 有個落差喺到 咪未係幾接受到囉
*唔可以
BBQ公認讀書hea科
呢科忙都係忙在chur intern/比賽
反正都乞食 1st hon 3rd hon冇分別
咪害鳩人啦
通常都係係中學老師把口聽到呢句
係人都知讀唔成書先會做老師
上到社會大學你就知
大學呢,就chur得嚟
搵個位俾自己hea下休養生息啦
BBA都話辛苦
如果目標係爆4既話就辛苦
求3-3.4左右既話真係輕鬆
等你過完第一年 識到正常既朋友(都係大約3-3.6呢個grade既話)
之後夾埋REG同一科 GP PROJECT永遠都一齊做
ATTENDANCE輪流TAKE NOTES SHARE睇 就會慢慢知點HEA
大學考試果下係辛苦嘅
不過有得走堂周圍去又真係爽過中學好多

學識自己調整時間
成績不過不失 做多幾份intern
到時搵工應該唔成問題嘅
ust chur撚到
唔洗捱又唔低人工我淨係諗到做狗
Attendance 個位數 gpa過2保third hon 輕鬆
我cityu
其實畢業出黎俾心機捱機年 升到職就可以hea唔使捱
做狗都要捱學堂啦
衣家唔洗 夠藍就入得
講真睇你讀咩科(同埋你對果d野有無興趣,有無慧根)
你唔係考牌科,理科,或者UST
其他科根本可以hea足3,4年,結局仲要second-low grad 起跳
講得呢句一係天才,一係未讀過大學
hea左4 年, 搵工時後侮到仆街
你想去hea 米quit大學囉出嚟試吓出嚟返工
係大學先會見到真正嘅勁人
天才嗰種 或者真係好撚有錢嗰種
如果你有幸見到你可能從此都唔會有動力讀書
你係理 or 工 嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞