其實中學俾心機捱幾年 入到大學就可以hea唔洗讀書..

286 回覆
1443 Like 36 Dislike
Dllm我就係信咗呢句嘢嘅on9仔 呃9人嘅 其實開sem前我都仲信緊呢句 點撚知 上咗三個禮拜堂之後 屌仲chur撚過中學 勁多assignment就嚟做到人都癲 本身以為ust嗰d先會chur 我讀其他u應該都可以hea下掛 點知原來都有好撚多嘢做勁忙 仲要周圍d人都好勤力..真心想知話大學唔洗讀書呢句嘢d人嘅gpa係爛成點????? 定佢哋真係叻到hea住讀都可以有好嘅分..Ok叫完春 我都係死返去做嘢先
大學幾自由
我個科唔使take attendance同好少group project
每科平均走左7成同埋輪流sit堂
日日打牌打到朝早再訓到夜晚
反正最後都自修
2nd up grad
事實係大把人叻過自己
所以求奇hea過就可以了🚬🚬
Dllm我就係信咗呢句嘢嘅on9仔 呃9人嘅 ...
Ching讀咩科
社工呢啲考牌科唔似會hea到
bbq 就識親十個有九個本身都冇咩堂要上,都成日走堂打牌
樓豬你未習慣大學學習模式姐
如果唔要求追1st hon 係輕鬆過你中學嗰陣
文係會越寫越快,Project 就麻煩啲唯有預早少少傾
考試臨考前幾日塞落腦都唔會爛grade(但都要視乎咩科
晒銀時本身就難同workload大
社工嗰啲應該主要係實習晒時間
渣ga
傻仔
玩到正係考試前一日先溫書
second low都無
照樣有工返
大學d prof 都唔多理你考唔考到 ga la
佢上堂教A, project/exam 考 Z, 話之你死。。
事實係 真係好多人又玩得 讀書又okay
同感
同埋中學所有野有人提住你,大學全部都要自己黎,未習慣到
又呃多獲
科科都take attendence 大部分科都有group project
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞