Up完iOS 14後,唔打機普通使用部機都熱

38 回覆
13 Like 5 Dislike
iPhone 8
Noted with thanks
有得更新仲想點 咁舊既機afford唔到仲怪apple
iPhone 8都敢更新
用家問題,有得更新,唔代表更新完係好用冇人迫你更新
SE1, iPhone 7 , 7plus , X 仲順過13.6嗰陣
之前驚你地更新完會熱/食電所以降你速, 又俾人告...
而家咪比你享受返全速, 又投訴
我一向都全速,因咩事up完要熱啲??
Touch ID而家不知幾方便,SE2升cpu唔加ram無L用
唔好同我講皮零嘢買11 pro max好威威
Up完多咗新功能, 你粒CPU又冇快到, 咁咪要多啲load先俾得返原先個流暢感受你
e.g.你本來用粒soc嘅40%使用率就好順,新os多咗功能要用到70%使用率先至順,咁咪熱咗

Btw 11 pro max有石墨散熱嫁...soc降頻係改善咗
Update 完Apple 野等多兩日再睇下佢有無正常返
我部ip8 update完都係咁
reboot就無事
所以如非必要都唔升住
iPhone 6s 咪仲lag
下? 點都無ios13咁熱
暫時用落無乜問題
一啲又話lag,一啲又話順
自己用緊:lag到仆街,bug多到傻,粒電倒水,部機發熱
同人哋講:順到痴線,完全冇bug,電係核電,iphone萬歲
畢嬲都係咁㗎啦

對外就iphone好抵用舊到6都有更新,對外就部機咁舊咁廢都更新抵撚死
唔更新咁用嚟做乜 包埋安全性更新 唔更新咁你不如換機啦
ios14好似耗電多過13

利申 iphone 11 pro max
Iphone 7 起碼更完 唔會過熱彈apps
13 真係世界級廢
on9

難聽過粗口
我由develop 版用到今日都冇變化
石墨?

三層夾心底板點散熱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞