冇無巴打試過smartone 5g 得唔得?

51 回覆
1 Like 5 Dislike
佢隻router 可以set 4G, 5G NSA , 4G/5G
感覺係4G/5G 快過 4G 快過 5G NSA

btw 個我個度 5G 係N1
睇個樣係5G收得好q慢

我本身都冇expectation ,一早打算收到快嘅4.5G 穩定3~40 Mbps 就ok

想問你之後會用乜上網?
我一路用3無限plan 5定6GB FUP (FUP時9成時間係穩定5Mbps),亦姐係手機台比人君月到反艇個plan
係屋企就hotspot 比iPad laptop用
5Mbps 睇YouTube Netflix FHD 係完全冇問題

我都用緊類似

好想學人暢快上網

可能獨立屋撚一世都無光纖用
已搵Smartone customer care
睇下有乜可以做先
Update
今晚長期3x Mbps
擺位擺過左幾尺
同樣收5格
算佢啦
我同台4.5都係3x Mbps
smt個假鳩5G
N1 係同LTE 差唔多㗎啦
不過都上到50 Mbps
要再快d就真係睇佢會唔會鋪N78 係偏遠地區
我申請左幾好 download 都有170-200
不過我用左一個月 ,但下個月搬屋有光纖宜家想5G router 連plan 賣 ,有無興?

https://t.me/indeathwetrust
屌你老母人人都話得10-20

你隻騙子就話200

貼speed test證明下?
騙你老未 呃你地有金執咩

合約淨幾耐?

賣幾錢?

你download 200mbs

咩區?
比個今日既report睇睇
搬屋執埋左啦 , iphone 嗰張圖咪前晚test, 我日日都係依個速咁上下
元朗
8月尾開 淨23個月
4000蚊
包router?

元朗咩位?

你唔同區知差好遠
Router + plan

我係新田
正喎

新田都咁快
隻router 同5G唔多夾
Connect左5g 成日會自己reboot ,有時1個鐘3 4 次,有時一晚 3 4 次
4G/5G = reboot
5G NSA = reboot
4G only = 穩定地慢
屌佢老味
淨4G有幾快
最快50 Mbps
平均30
最慢5Mbps (夜晚多人用d時段)
Smartone
今日先收倒部router 等聽日試足成日
好好多人出依個plan

Pccw都出左5g寬頻
不過要硬食電話線上網
http://www.quoquoapp.com/index.php?route=module/app_news1&id=562
有無元朗白沙村第三段附近既巴打用緊?想知收得好唔好
巴打你元朗邊到
我都想join
好驚中伏
你當佢係4G 用就冇咁嬲
唔好有expectation
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞