刀劍神域仲可以點寫落去

109 回覆
1 Like 16 Dislike
仲譯緊
係Winnie the Pooh
太耐無睇
想知點解本身已經有結衣但都仲要整愛麗絲?
同埋個美國人金毛boss點解會勁成咁?
屌 真 想睇ufo整 係我真係重刷十次
d人死極都可以問米番出黎開始覺得over左
個結局又唔知佢想講咩,三條友hi完就完
兩個唔同種類嘅AI
好似話係因為冇人類嘅感情
直接寫做加速世界有星王桐人角度永續刀劍神域故事
都唔明點解小說唔跟Timeline寫
WOU完左就寫返桐人係UW 200年嘅故事
寫完又突然寫UR篇 係桐人已經由宇宙航空時代嘅UW出返來之後嘅故事
而家寫完UR篇 先再寫返宇宙航空時代嘅UW
有錢點會唔賺
到時候真係VR Online Game普及都未寫完
就睇下Elon Musk個Neuralink係咪可以比到咁多唔同嘅感覺
但係個被複製嘅星王桐人仲OK
又好似係播 只係封印左
洗咩永續機械人規限於肉身
人哋喺網絡海洋自由自在主宰世界命運
現實桐人唔夠打都可以好似以往茅場出手幫桐人咁
或者背後世界有咩重大黑幕
星王桐人又有茅場喺背後做佢隊友
完全係將200年桐人化身成佐助嘅存在
搖光上限係150年左右 Admin果時都講過 所以佢先要整條女出黎

但星王個搖光係突破左呢個上限 我都唔知話作者唔記得定點

桐人同亞絲娜要洗記憶係為左返去現實世界唔會崩潰出事
轉返伊藤已經夠,當初伊藤話要整60集佢地唔肯喳嘛,又要信小野學五十集搞掂
好似唔一定BE,可以走if線駁都得聽人講
返左uw兩個鐘喳嘛,兩個學妹第七代認到佢地係星王星王妃,愛麗絲係大教堂50層有畫像
今季個結局後續係ur到有
慳十集 變左屎 心諗jm9
唔怪得後半部好似好趕咁, 特別係最後2集
下半都飛左好多野應該要交代既野
但係桐人瞓覺都拖咗好多集
大戰縮到咁已經好勁,忍界大戰都唔止咁少集數
大戰前係交代返整合騎士心態轉變,桐人點樣可影響佢地其實話語中已經有交代
其實桐狗訓教唔影響本身劇情發展,反之係表達角色既心理處理得唔好,太過表面。做得好其實唔會好多野唔會理解唔到

睇完小說好耐,對本身劇情唔意外,甚至打塔前我都覺得節奏唔錯
係中尾般應該著墨係心理做得唔夠,小說呢方面表達得好好
當然刪左唔少我最想睇既糖同呷醋場面
小說既打鬥後段本身都唔多,係刪左加百例抵桐人個心臟出黎食個幕
今季文戲係重d
轉返伊藤已經夠,當初伊藤話要整60集佢地唔肯喳嘛,又要信小野學五十集搞掂
慳十集 變左屎 心諗jm9
唔怪得後半部好似好趕咁, 特別係最後2集
小說既打鬥後段本身都唔多,係刪左加百列拎桐人個心臟出黎食個幕
今季文戲係重d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞