[SAOP制作決定]星戰神域 Alicization War of Underworld (11)

489 回覆
17 Like 3 Dislike
第一季令所有人患上中二病
最後一季醫返好大家個中二病
上宇宙打 尷尬到打冷震 動畫可以整到咁都算有才華

想知跟住劇情係點 有無人劇透下
川原都真係有啲責任
好似巨人同re0呢啲
作者係會參與埋劇本同製作
進入新章UR篇
要等幾多年先再有直葉睇
鬼唔知咩 內容
下個標題寫2年後見?

無講過,個日期係SAO故事開始嘅日子嚟
但係兩種唔同既載體 唔一定可以照搬

唔講SAO劇情 原著END係寫成點
小野學 真係好撚勁
成季入面 小說唔應該照搬既位 搬哂
應該搬既位(e.g. 錫個幕) Cut哂
最尾果幕茅場爬出海底捉住電欖係咩意思?
無lala上宇宙,個感覺同我果陣睇darling in the franxx一樣
笑到我仆街,我寧願佢講多啲現實世界
話說, 我最近翻睇Martrix, 原來都係係到玩心念
某日-世上所有以THE SEED製作的VRMMO遊戲全都融合在了一起成為一款開放世界生存遊戲《Unital Ring》
玩家能從融合前的遊戲得到的只有
1.使用時間最長的裝備品兩個
2.熟練度最高的技能一個
3.現在正裝備中的防具
除此之外的能力值還是所持物品全部重置
另外遊戲系統新加的
1.顯示口渴程度的TP
2.顯示空腹程度的SP
‧TP,SP任一方歸零就會開始扣HP
‧HP一但歸零就會死亡
注意事項
1.此遊戲死亡罰則為無法再次登入UR

2.遊戲裏資源有限,玩家會爭奪遊戲地圖中為數不多的資源
所有素材由玩家自己收集,自己製造成工具或衣服
利用場地,環境,陷阱打怪升級

3.遊戲可以登出,但是虛擬體不會消失,一但登出後虛擬體死亡,玩家不能登入遊戲
所以玩家家會興建自己用的小屋,保護自身安全
(所以前期主角群好似玩緊minecraft)

4.遊戲一開始只有一首詩歌聲音提醒大家要朝著極光指示之地前進

5不排除Under world將會卷入本次事件
將自己嘅意識入咗落舊LightCube
即係佢之後又會再出嚟
睇完覺得所有玩家好慘,無lala被迫放棄一直玩左咁耐既game同裝備
其實佢唔洗做呢幕 我都知茅場冇可能消失。。
已經當茅場係生人 桐狗有困難就彈出黎刷存在感
加速豬幾時出場
LL做夠未啊
告到廠商破產啦屌你 消費者保護法呢
茅場不滅定律是常識吧
而家虛擬體有:
茅場, 星王, 結衣, 愛麗絲
夠打牌了
越寫越離譜
都係等progressive講番等一季咪幾好
機戰神域主角:kirito & asuna

冇睇小說
本身仲以為上宇宙係好似天元咁係地面睇住成堆戰機高達升空
點知出生點直接係宇宙
如果唔係有心念呼吸法一早死晒

BTW其實金木樨劍嘅release recollection同enhance armament有咩分別
唔可以偷襲人哋間屋?
點解要咁做
邊個有權?
就咁睇 川原係想整d 新gimmick野,明顯唔想重覆,但又整唔出咩特別元素,炒埋一碟四不像咁

同埋其實係咪默認咗所有vrmmo都係基於the seed 製作
係既話好on9...現實電腦有windows, mac, linux,手機有android, ios
呢d電子野邊有可能獨大架,由SAO出 4、5年咩都夠整啦
你點知間屋入面d人係清醒定logout左?貿然打人地可能會比人打返轉頭加上輸左可能會無左d資源,所以唔會無端端偷襲掛
利申無睇9up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞