劏房想領養貓

67 回覆
7 Like 87 Dislike
完全明白,當初我加貓都係搞到全家食唔安訓唔落,大貓抑鬱到死,細貓又蝦大貓,日日打大交。最後都要分開兩隻貓
好主意唔該巴打
真係慘,啲人講幾句要打咁大篇野證明自己養到
貓義工:揀年齡無愛心 你慢慢得消息啦
養掂自己先了
住劏房唔係問題 唔係話你要有幾千尺先可以養
但係個問題係兩隻貓唔夾個陣你無地方分隔佢哋
領養咗返嚟佢哋唔夾咁點?由佢哋日日打生打死定棄養其中一隻啊?

即係等於屋企有對藍絲父母
但係你無自己房日日24小時要對住佢哋
你都想搬走啦
連登仔非黑即白
話住劏房養兩隻貓唔好即刻問係咪要住幾千呎先養得,呢種言論真係on99
講真你住公屋養貓都冇人會屌啦
其實你講咁多唔等洗既做咩,
結論依然係150尺想養2隻貓...無改變過個結局
定想乞句深表遺憾?
貓義工死全家
要禁埋公屋養貓先得
俾你全屋有十個人又點
十個人都唔會出街?

仲有屋企屈咁多人無問題係因為大家都有自己娛樂有工作,又有得玩手機睇電視,悶又可以出去行街買野約朋友

但貓會出街嘅咩就算當狗咁帶佢去散步,一日咪最多2個鐘,淨低十幾廿個鐘佢地可以有咩做?屋企又無乜位比佢周圍玩,連基本活動空間都唔夠,動物都會屈到有病,唔好累貓啦
巴打明白貓貓真係會無限增長
但其實一隻貓既地盤要200-300呎
如果兩隻貓地盤重疊咗好大機會打交
到時仲頭痕

其實一屋一貓對貓貓嚟講係最幸福㗎!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞