咩方法死最好?

71 回覆
0 Like 27 Dislike
跳海?好似冇咁痛,但驚死唔去
最撚辛苦,當你無氣嗰陣,啲海水會入撚哂你個肺到,痛到仆街咁死
暫時冇舒服既死法
有一定好多人會去死
有幾可貴?
馬上風
OD,爽死
連死都唔怕 仲有咩好怕 人生咁長 痛都只係短暫
買重保險比人車死
最好 有保險金
安樂死,食藥
樓主有咩咁睇唔開
講出黎可能開心啲
玩跳傘但唔打關個傘
好提議,有無相熟,幫幫手
認真答,燒炭再加食安眠藥,希望你真係淨係想得個知字啦,如果真係有啲咩唔開心就搵人傾訴啦

防止自殺求助熱線:
生命熱線:2382 0000
撒瑪利亞防止自殺會:2389 2222
我只係理論派,從來唔會考慮點樣實踐
咁同跳樓有咩分別?
跳樓未必死
你唔開 個教練都會開
考埋個牌做教練
有冇人試過覺得人生冇晒希望,已經無力再行落去
有咩唔開心呀?
"冇U讀",看來你心中盛載著的痛苦,已令你覺得生無可戀。人生之中往往有很多重要的決定,而自殺肯定是人一生中最矛盾、最痛苦,也是最重大的決定。我相信,自殺不是你想選擇的,更不是你唯一的選擇,只不過你所面對的困境和痛苦好像超越了你所能應付的,是嗎?

無論你將會如何打算你的前路,我也希望你不要將困擾藏在心裡,好像氣球裡積存的壓力一樣。你不如停一停,到我們的網站 www.help4suicide.com.hk 。那裡有一些與自殺有關的人與事,你可以隨心看看( http://www.help4suicide.com.hk/myth_showlist.php )。 你更可以進入網站內的『Chat窿』((星期一至五:上午六時至凌晨一時;星期六、日及公眾假期:下午8時至凌晨1時),即時與我們的義工在網上交談,或致電我們24小時電話熱線2389-2222,與我們的義工傾訴。

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!只因『晴天雨天要樂天,難關難過總會過』!

*由2020年10月5日起,『Chat窿』服務時段將作出以下調整︰星期一至五︰下午4時 - 凌晨1時;星期六、日及公眾假期︰下午8時- 凌晨1時

《自殺.自療.互助舍》
讀書 屋企 社運
死咗就咩都無 就算你買咩保險 死前做咗啲咩
你死咗呢個世界發生咩事都唔再關你事
一切都建於你活著 所以生命可貴
加油
有冇telegram呀?一齊傾下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞