有冇人覺得場運動係死喺班中二病手上?

47 回覆
66 Like 35 Dislike
想反但又唔敢直接反,係咁做埋啲冇作用既side track野同苦行,係咁set 埋啲教條,7仔又唔去得,鐵又唔搭得,啲教條多過聖經,離地到仆街

最撚閪既就係雙重標準,自己用開既野,間公司奶共就唔理,或者不斷諗藉口俾自己,就好似apple 瀨共咁
唔係自己用開既野,間公司瀨共就係咁屌,批鬥埋啲用家,話咩邊個繼續用/買就對唔住手足,係五毛係鬼

慷他人之慨就永遠最叻,前排就係咁un un腳叫啲醫護罷工,啲醫護冇擺到工就係咁喺度屌,又成日嗌攬炒,到依加經濟差自己真係俾人炒左就係咁喺度屌鬼

有班戇鳩仲覺得自己玩下twitter 可以改變到國際形勢,覺得支那俾人圍係自己喺twitter做怨婦既成果
前排先好笑,cctoy 啲人無啦啦入人地啲post 踩場話人傾埋啲無謂野不如諗下點救白羅斯啲人好過,佢地真係覺得玩twitter 可以救到嗰邊嗰啲人

呢班唯心論中二病傻閪真係呢場運動入邊既負資產黎,場運動冇左佢地會好好多,不斷做埋啲人都係令其他人對社運反感,自己攪唔到班高官同狗就不斷攪其他人
玩埋啲假革命遊戲做埋啲無無謂謂又冇實質作用既野就覺得自己好撚熱血,對場運動有好大貢獻
最撚閪既就係雙重標準,自己用開既野,間公司奶共就唔理,或者不斷諗藉口俾自己,就好似apple 瀨共

啱呀,仲有Nike直頭用埋維吾爾集中營人血橡膠,同埋Google、Youtube仲狗過Facebook朱西伯格,照道理係應該quit youtube架喎
支持攬炒,但唔好炒埋我攬炒係慢性自殺,商家佬點都最遲死
如果新冠肺炎可以係外星隕石既病毒, 咁911係咪中國放飛機炸世貿
https://lih.kg/2199288

多得你啲on9仔唔撚駁就拉拉拉
其實唔敢唔緊要,無人想死,咁咪誠實啲認咗佢囉
但又set咁多教條,道德綁架其他人去做嚟表現團火無熄
被人質疑就係話:錦鯉有咩高見
Agger
唔係中二病 係上得時事台多
俾個like 呢啲就算啦,冇成本
但依加班中二病係成日鼓吹埋啲高成本零作用既野,淨係想為自己有啲野做下,可以feel good
又屈分化一條友都分化到,你返去玩泥沙啦,革咩命
twitter可能未必真係咁大作用
但總好過乜都唔做
試下唔覺冇咩問題
又吹風輸左 過主啦好悶呀
咁應該點樣直接反法呀
對家有權力財力武力法律
你有冇呀
你地根本駁唔到雙重標準嗰點
中二病係咁
錦鯉有冇先得架
其實會唔會係你介意比人覺得你唔黃咋
如果你真心覺得黃藍原則係多餘既
真心問點樣道德綁架到你
雖然我非常討厭雙重標準
你想話人唔應該雙重標準咪又係意圖道德綁架返人姐
五十步笑百步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞