★通關後,港樓市暴跌五成?

91 回覆
173 Like 13 Dislike
容乜易

持有物業=違國安法,即刻跌到負數都冇人要
跌5成我切柒派街坊啊屌你老母
同852差唔多
咁佢有冇睇埋啤梨晚報?
聽撚到佢地又話去塞浦路斯搞乜搞麥幫咩手足就覺得好撚嘔心,仲有個乜撚齊阿哥。𨳒佢地依班死廢老上撚晒岸個個印印腳成日喺個台度讀新聞,扮分析時事,成日喺度阿吱阿咗,又話幫後生,手足前手足後扮撚晒蟹
on9,賣樓打個電話就得,洗鬼通關
咁佢自己賣左未?
沽大陸樓嘅人,聽聞上幾個月前開始,就有人被迫收電子貨幣,唔可以用黎再買樓,或投資股票。另類貨幣資產,使用自由受損(變相減值)唔計,更唔可以自由帶出國。一國一制下,香港人真係可以獨善其身?

就算大量增貨幣谷起資產市場,就算有200%增值又點,通貨膨脹或1000%,甚至實質失業率破10%,點頂呀。

難得盲毛舵手都有盲毛粉絲,水浸眼眉,仲要丟架當喝采...
講左十幾年啦
照同樣概念,深圳d樓做咩唔暴跌。
跟本落得黎買樓,一定有閒錢,當投資。雖然香港租金回報唔高但一定好過大陸。正常我相信佢手唔會喺大陸屋都冇得,但會係香港供層樓。
第二班就係啲錢多到唔知點洗,唔洗解釋
第三班就係真係洗錢,更加唔使解釋

根本香港樓價係死循環,其實要解決好簡單,用土地收回強制大量喺新界收地起樓。但香港政府唔會咁做,因為佢想穩定樓價,唔係想樓價暴跌。第二係大把官係利益既得者,完
仲十幾年前d 例子

送中、國安呢一年才有,十幾年前有冇?
咪傻啦,要走一早走左/有後著啦。仲喺度諗送中法同國安法?有錢個班你覺得佢地會將同一堆雞蛋放係同一個籃度?基本法取消都唔關佢哋事啦

相同概念諗走唔到嗰班,啲資產一係喺大陸一係喺香港,咁你會覺得佢哋將啲資產擺喺香港好定擺喺大陸好
利申番先 冇投資任何物業同非從事相關工作
賣左港樓,可以買咩先可以保值?識黎香港買樓果班都係醒既,點都唔會將舊錢拎返大陸先。
深圳樓市一日未爆香港個樓市都唔會爆
其實我睇法有d唔同
首先樓價應該已經跌咗
因為美元QE關係貨幣可能已經貶值一兩成
加拿大都有QE,兩個大省樓價即時升
而香港樓賬面價就跌一成
如果計埋QE因素港樓其實已經跌咗兩三成
咁其實已經好接近暴跌五成個預測
而後市我睇會違反常理反彈升多過預期
因為怕美國制裁逼到中共貪官全球資金湧入香港
呢嚿錢唔會做正經嘢
亦唔會入大陸都唔會去非洲
睇黎洗牌都係畀人收平貨
就算中共倒台都畀人潛伏哂香港吸血
不過商廈與店舖價同租金就會跌
而住宅租金就會微跌或企定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞