入𨋢應該邊個閂門

43 回覆
53 Like 3 Dislike
是咁的,我住高層,第一個入𨋢
然後有個廿幾樓嘅男人入𨋢,唔撳閂門
其實我冇所謂嘅,預早咗岀門口,係可以等佢自己閂
之後又停咗喺某一層,冇人入嚟,按道理條友都應該唔急吖係咪?佢入嚟又冇撳,咁咪一齊等囉,我都覺得冇問題
吖,佢見我冇郁就發脾氣拍拍拍勁大力去撳閂門
咩料?即係覺得低層嘅理所當然唔駛撳任何掣嘅概念?理所當然係高層嘅撳晒?你介意慢嗰幾秒就代表全部人都應該要去幫你撳掣?
之後再有一個男人入嚟,啲掣都係佢撳晒
到岀𨋢,吖屌佢特登同我爭岀𨋢,兩個人夾住喺𨋢門口
冇撚野呀,幼稚到一個點,年紀都唔細啦成個基佬咁
度門係為你而開嘅,自己閂返好合理,唔想掂到粒掣咪一齊等囉,發乜脾氣呢?

入𨋢嗰個閂門,唔閂應該係唔急,冇人想撳嘅之後嘅層數等佢自己閂
屌你老味,低層大撚晒,住得高層就預咗每一日做控𨋢專員
岩呀
通常入去撳完樓層就去後面,廢事阻到人撳制

啲女人鍾意用個波頂撚住啲制就另計
最近掣個條友
拍拍拍狂撳燥狂嗰種
你一定係住公屋
我認我近啲啲(平排企)
但我唔急佢唔急係可以由部𨋢自己閂吧?
最近嗰個
住客係公屋質素
邊個近邊個㩒
你高層又唔想㩒最好一早bang埋一邊
人地大力啲你又FF人地嬲,癡撚線
邊個企嗰制附近咪邊個閂囉
企最入角落啦喎,要行一小步去撳嘅程度
都話係拍拍拍燥狂嗰種
都好丫 至少會自動關門
最on9大廈門企係到唔開門個d

一係扮哂搵野等你開

返屋企洗個手咪得囉on99 咁柒驚就咪出街啦
企後啲丫嘛
住最高
入lift
企最角
玩電話
到G樓
我平時係咁
企得最近個掣嗰位
我自己入𨋢之後都會閂
最後噤樓層嗰個
樓主唔駛同人爭出𨋢,等人出𨋢先,出𨋢先果個會開埋大閘俾你
首先,我係企到最入,要踏前一少步先撳到嘅程度
然後,佢入𨋢都冇閂門,我係判斷佢都唔急
而且,我都唔急
加上,部𨋢會自動閂門
咁嘅情況,我就算係最近,唔撳都唔係我錯吧?

然後,正常嘅人,搭慣部𨋢,都會撳一下,或者撳耐少少,或者正常力量撳多兩下
但條友係拍拍拍,大力又大聲又急躁咁撳,仲要故意喺我岀門口嗰陣迫我,我先會覺得佢係嬲
大閘前扮搵嘢多數師奶黎,見唔少

屌你老母大門前搵乜撚嘢呀,度閘撳pw 唔駛八達通/key 的,勁唔make sense

有d 就黎行到大閘,知後面有人,會特登放慢腳步,想後面d 人快過佢,跟住幫佢開門,慢得勁明顯。 試過我係行後面果個,個師奶前面突然放慢腳步,見狀我就專登慢過佢,佢閘口竟然停低搵嘢, on9, 我寧願唔入,行遠d , 都唔會俾d 師奶得逞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞