Ipad 8 定 Ipad air 4

152 回覆
6 Like 36 Dislike
其實點解ipad air3會完全唔減價
今日先去apple store睇完嚟 air3冇減過價 門市連bts都冇 之前門市仲有
門市一向冇bts 得教育商店 啫係會平但冇airpods
想問下大家意見

本來打算買air4
Roommate 見我睇緊問我有冇興趣$5500接收佢部pro,因為佢想出過部2020款
佢部機係iPad Pro 2018 256gb wifi+cellular (連smart keyboard)
佢平時用嚟打機YouTube Netflix 同打essay

我買air4目的都係YouTube Netflix 同 想買埋Apple pencil jot notes

佢部二手pro買唔買得過
睇你個roommate 部Pro啱唔啱你洗
如果你要用cellular /Smart Keyboard /64GB唔夠洗嘅話就一定係買你roommate 嗰部

如果你唔洗用到以上是旦一樣功能嘅話咪就咁air4+apple pencil

我自己就唔需要cellular 同Smart Keyboard
俾我揀一定揀air 4
因為死窮撚冇錢

其實兩部以jot notes睇戲 你唔畫圖嚟講都係差唔多
所以你鐘意邊部就買邊部啦
Thanks
諗落air4 64gb就夠用
本來都冇需要cellular& Smart Keyboard

有啲dum春冇用bts買air3
Air3都夠做而且夠輕又送AirPod
差50g
二代筆除咗叉電有分別之外,同埋點2下切換工具,仲有冇其他好大分別?

一代筆可以iPad 8 ,但要二代筆就要air ,但air 性價比唔高不如比多幾百蚊買iPad Pro, 但根本唔洗用到iPad Pro咁高性能

部iPad 只係jot notes 同埋睇YouTube
有用筆
摸過二代筆係唔同啲,又輕身好多
不過我覺得一代又未去到接受唔到
所以而家開心使用中
有無講過係10月頭定尾先有得order ipad air?
咁快送到?一出就落order?
係呀
Here tg:abbcccdddd00
Final cut pro ipad係乜
Type c 係優勢咩
又要共多舊野
Ipad 8冇fully laminated display, 塊玻璃同個MON 好似隔好遠咁
自己去睇下差幾多
Logitech 支筆支援晒ipad同ipad pro
叉電係比被插而唔係插ipad(同第一代比)
但無左壓力感應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞