灣仔地鐵站A出口附近, 健身狗 又撞人拉客

123 回覆
89 Like 3 Dislike
近灣仔地鐵站A3出口, 灰色迷彩衫,
係之前係時代廣場果班人黎. 路過既朋友請小心
假如佢撞就一定要報警
我估係呢間
灣仔軒尼詩道188-190號2F間健身室搞詐騙
https://lihkg.com/thread/2106281/page/1

狙擊健身狗
https://www.facebook.com/%E7%8B%99%E6%93%8A%E5%81%A5%E8%BA%AB%E7%8B%97-456717594883026/
條友(聽聲應該係同一人)已經喺度好耐(一兩個月)
有時連續幾日放工經過都會煩9我
仲有旺角道
屯門巴士總站天橋有5-6健身狗女拉侯生仔簽form
以前喺Times Square成日撞到呢班人 我已經特登走過對面馬路避佢哋 佢都仲要跟住嚟拍我膊頭
報狗一陣啲警畜同健身狗拉返你轉頭
警黑合作呀嘛
有冇佢地既相比巴打絲打我地睇睇
試過見到啲人唔so佢直行直過 聽到灰衫佬大聲屌出聲
搵人影佢相喇

佢都咁厚面皮 唔差在幫佢出名
上次有個瘦撚問我做唔做gym,我恥笑佢”不如我教你呀”
班撚樣真係好煩
之前返學俾條仆街纏住
仲問我有冇去過遊行
on撚9
灣仔地鐵站勁多
咩出口??
A4
咁撚正,點解唔撚撞下我

次次收工都見撚到佢地搞d個樣毒d既人,見我操開又唔搞,講真你r生意咪算,撞人lur住人咁肉酸做咩
好想屌鳩依班仆街
講起健身狗
我永遠記得當年經過時代廣場
一個肥婆走嚟瘋狂sell我
我講咗好多次無興趣
佢就扮可憐話阿頭睇住佢,求我拎張卡片做下樣
我一時心軟,拎咗佢張卡片
然後個肥婆就開始問我咩名幾號電話
我話唔係做下樣就算咩
佢即時轉口風話個健身好平叫我試下玩
我黑晒臉話你講野唔算數,唔好再sell我
然後個肥婆居然仲好臭串咁叫我畀返張卡片佢,仲話我份人無禮貌
我嗰下真係畀佢嘅無恥震撼到
即刻用好鄙視嘅表情「哈」咗一聲
然後望都唔望佢就走咗去

自此之後我同自己講唔會再當任何街邊sales係生物
試過係時代對面俾啲肥矮mk派卡片拉客
屌你條友嗰肚腩突撚晒出嚟,仲話教人健身
每次遇到問卷妹 健身仔我都直接叫佢死L開
而且係嘈交好大聲果隻 哩d人唔打唔得
早兩日先俾隻仆街煩住
屌你老母死乞衣襯地冧
push
佢哋專sell毒撚同矮仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞