新ipad air 加價Apple 根本就係玩自己 今次實滯銷

238 回覆
82 Like 148 Dislike
4個喇叭渦
你睇官網個spec 先啦
有新色
awesome
innovation
最少4GB, 太少配A14就嘥料
今日落左order買pro 128gb
原本諗住買air4 但64gb怕唔夠
256gb又同pro個價咁近
叻仔
我等左幾個月結果都係買返pro
舊果部16年pro 9.7差唔到電 又爆mon
Btw 整ipad有無舖頭推介
由於中學雞不值唔夠
買iPad Pro2018定係air 2020
如果2018貪佢有120 Hz 不過air CPU快啲
唔知各位兒燈仔有咩睇法
大家之前諗住air 係中價機放係ipad 同ipad pro中間
點知64 ipad air4 似big你上128 ipad pro咁
同樣ipad air 4 得64GB 同256
真 無諗過無128 同埋咁貴
加價又唔加gb
又無120hz,真係不了
寫住two speakers
揀得好
你要用執圖/剪片app就2018 gpu快啲
仲有個mon同speakers
Air 60Hz 同得兩個喇叭
想問下
翻新iPad air3 64gb 3400
iPad 2020 128gb 3400
邊個好啲
睇你會唔會好介意個mon有Air Gap
如果要用筆就最好Air
iPad Air 3 = 閹割版iPad Pro 2017
iPad Air 4 = 閹割版iPad Pro 2018
係咩邊度咁寫呀
yes
Audio
Pro > Four speaker audio

Air > Two speaker audio landscape mode

https://www.apple.com/hk/en/ipad/compare/?device1=ipad-pro-11&device2=ipad-air-4th-gen
air閹咗嘅嘢多過減咗嘅價
最後成功做到陰啲陰啲加價嘅效果
ipad air 4 A14 cpu性能跟A12Z差唔多
gpu性能輸20% 少120hz 少兩個喇叭 少三個麥克風 少廣角鏡 少LidAR 少64gb
先平過ipad pro 11 128gb少少

懶人包:
一手:一係ipad 8 一係ipad pro 2020
二手:ipad pro 2018
粉紅色好撚正呀
如果用pencil既話ipad8同air3有咩分別其實 會唔會差好遠?ipad8幾多Hz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞