美股認真討論區 DCLXXXVI

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
好欣慰
好耐冇見過個倉有股係綠色
all in app
del apple
雖然仲有兩日先交
原來果組都已經有個廢柴做FREERIDE架啦
所以我第2年即刻轉組
本身見到佢又好似唔錯以為無咩,點知一入組先知條友又係伏
不過好在同組果D夠勤力同埋同夾過之前果組
好在已經讀完唔洗再煩
唔好炒股了 做完先
有巴老入場
你覺得會平得去邊?
真係要炒好襯頭段食啦,唔係有排坐
死亡日 及早離場
我嗰陣一組四個 全部part咗年幾
有兩個冇啦啦開心冇心機 freeride
跟住我同另一個fd連present稿都幫佢地寫埋
同意短炒為上
盤前追啦屌

利申:今朝盤後加左1股
我個組一個潛水三個返工,但又唔想同新人一組
歷來依個禮拜通常係漲定跌多的?

我們在美國的父,

願人都尊你的名為鋼鐵俠,願你的space X降臨,願你的tesla,行在地上,如同starlink行在天上。

我們晚晚炒的美股,今日分拆給我們;接上我們的大腦,如同我們接上電腦的接口。

不要叫我們遇見熊市,救我們脫離貧窮;

因為火星,地球,月球,全是你的,直到永遠。阿門。

今晚早d訓 四巫日
我第1年果組仲撚精境
1個就食腦FREERIDER 叫人幫佢寫埋犒黎講 但條友又聽佢點,到佢講果時就好流暢,比人聽到以為真係佢做,但實際講好少野,只係講下最頭果版既INTRO 之後內文既野就一D都無講過
1個就豬閪FREERIDER, 自己無做,仲要唔PREPARE下 ,仲要ON99講出黎話忙得濟乜都無做野

重點真係2個都無做過任何野,1組6個,得4個做野
唔洗諗咁多,孖盡all in
我算好彩啦,識親都係搏盡嘅人

就算有free rider, 成組都係得佢一個人,我地fd 底會一齊拆掂佢
我果時都係咁
不過我係讀PT既 大家都係要返工
但問題係大家都要返工,點解一句忙就可以唔做推哂比其他人幫手分左佢
?今日星期三喎
搏盡無悔
以前讀書有個跨三個sem既project module,肥左要三個sem都重新由頭讀過
規定要random分,個理由係「你出到黎做野都揀唔到邊個做你同事,學習點樣同人相處都係課程既一部份」

不過我讀part time degree,個個同學都出左社會好耐,
將做野果套搬左入讀書做project
canteen傾完野會有人寫recap + action list + by email send出黎
星期一上堂前食飯時間會review 有咩甩期
哇咁好人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞