[先睇第一頁懶人包後發問] 絲打喺邊度買bra? (16)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
依個問題,就好似問緊,點解我個樣唔係好似張曼玉咁,唔係好似邱淑貞咁
無計,我地係人,唔係複製品,人人都獨一無二,基因係天生,人係無完美

個重點根本唔係因為你醜,係你無自信,唔夠愛自己,心態層面嘅問題
就算俾左你有圓碌碌胸,你都會係自己身型上再挑骨頭,女人就係鐘意對自己咁harsh ,永遠唔會滿意自己

更何況keep得靚嘅圓盤胸係唔輸蝕,好顯大,圓盤胸著起bra正面個種立體感,係好似人地有練過胸一樣
唔好無限放大自己個胸型嘅缺點,優點就完全唔理先得架
我有幾個圓盤fd,個胸size都比你細,但係都好自豪自己有個圓盤胸,不過佢地都有努力keep胸型,胸輪廓好清晰
你要學識透過一件又靚又岩你身嘅bra,慢慢了解多啲自己,接受自己,欣賞自己
有吊牌做咩唔退?順豐返去唔貴架
過左退換期了?
木瓜表示好羨慕你 圓杯比深杯買bra更多選擇
而且design都靚啲 無咁難搵
重要個shape輪廓圓碌碌勁靚
我係圓盤再加輪廓唔清 而家努力左半年 都只係見得返少少底線 真係覺得好辛苦 點解好似做乜個胸都係咁咁明明個數據唔係特別細 但都咁樣有時候真係好討厭自己基因跟左爸爸個邊 明明媽媽個邊個個都係水滴型 真係天意弄人一黎M就對自己個胸好冇信心 好有衝動隆到有返個型 但自己接受唔到假波
我寧願自己係木瓜 起碼糾正完會去返個靚嘅胸型
但圓盤糾正完都只係圓盤 就盤再多肉 望落去都係會比實際size細
你會唔會試下用胸托 詳情可以睇返另一個forum嘅王木木 因為呢個好似係佢嘅方法黎 我都唔係咁清楚
圓盤除左夠細可以買到靚bra之外 我都諗唔到有咩好處 但bra著係入面有邊個會知
圓盤還圓盤,細還細,胸型同size兩樣野黎細胸多圓盤唔代表圓盤=細胸
咁大唔大都仲要睇身型比例嘅
同一個胸size,個身型細粒瘦削啲嘅人,咪會比身型高同肉地果個,睇落個胸突啲
即係24腰都唔一定係漏斗身型咁嘅道理囉,24腰都可以係直筒,26腰都可以係S型,要睇比例嘛

個杯係咁大就咁大架啦嘛,你填到個杯就係有65E咁多肉量,點都唔會話因為你係圓盤就平晒架喎

你可以著小小U領個啲衫,露小小上胸,人地咪可以睇到你優點
我冇話所有圓盤就係細胸 但我自己就係又細又圓盤 所以我先諗唔到自己個胸有咩好
好想除左bra都係脹卜卜咁 最唔鐘意除左bra嘅自己
我會嘗試欣賞下自己個胸 見身邊嘅都冇圓盤嘅人就覺得 唉
圓盤已經係同半球最相似嘅胸型,上下胸都有肉,如果圓錐上削下削,你應該仲頂唔住從來唔覺圓盤差,每個胸型都有自己獨特之處

無論咩胸型,E杯等於圍差20就係不爭嘅事實,胸型如何,肉量都係相約,唔會因為圓盤就要20扣2㗎嘛
竟然係同半球似 我以為佢係圓錐啲fd我度完數據再影埋相比人睇之後佢地覺得數據有啲出入 所以就覺得原來圓盤真係會顯細咁多...
多謝你 我會努力去欣賞自己心口前面兩個盤
圓盤糾正完未必係圓盤
可能係你肉散到背脊
搞到個胸輪廓模糊到淨係能夠分類入圓盤
所以你仲有機會係圓錐
絲打度到數據係幾多佢地直接話唔似65E?咁咪好hurt
除咗睇杯仲要睇埋底圍 65E同75E個肉量已經爭好遠了
好多人受到媒體渲染 以為E杯就一定係西瓜咁大
搞到好多人都用覺得有幾大黎判斷 然後就著錯碼
如果你數據係咁 著上身又啱咪得囉
絲打要對自己有自信呀
同意本身數據都係用黎縮細範圍,絲打有無影埋bra fitting 比佢地睇?滿杯就係滿杯
我上胸86/87 下胸69 之前問左size話係65E
可能輪廓真係太模糊啦
呢個我都明 75E已經比我多十幾cm
著上身上胸係脹卜卜嘅 最介意嘅位係除左bra之後 希望我而家著返啱size 做多啲按摩會令到個輪廓清返啲 唔會兩餅野咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞