[先睇第一頁懶人包後發問] 絲打喺邊度買bra? (16)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
Lm
我下次去睇下
尋日去peach john試左好多先試到一款65c啱,有啲款着落65d都得,但係都係有少少唔貼,真係要試多啲先知
早排去左intimissimi試strapless bra
覺得承托力唔錯但五百幾蚊有啲買唔落手
同個sales講平時著開E cup
Feel 到佢係唔信仲要幫我度話著C/D就得
壓哂胸啦大佬
買個好既strapless bra真係好難
啲sales 真係好煩,我著開70C,但D sales 就永遠都俾70B
跟住我話唔啱著佢地就變晒口面
我著開75佢仲夠膽問我試唔試80
我試已經扣到最入 點著大一個碼
依個一直都幾想買
但真係肉赤呀500幾蚊
會唔會吱underarm d 肉仔出黎呀?
真 普通bra日日著就話啫
呢啲一個星期都唔知有冇一次
點解咁奇怪,碼數大妒忌定點我多數自己睇唔會理佢哋
真係妒忌都算,又或者好多人無bra相關知識 以為ab cup以上一定代表胸大 咁都算

但我知自己胸唔係大(65/70cd呢類),sales都無咩可能未見過咁上下碼數既bra,點解仲會咁盟塞覺得自己最清楚人地個胸,然後唔肯拎某啲碼數既bra出黎 甚至suggest埋啲九唔搭八既碼數

利申:紙片人,試過有sales拎80aa俾我
講真我係客你話知我拎咩碼試叫你拎就拎啦
啲sales拎唔出你要嘅size一係就你個size賣晒,一係啲九唔搭八碼太多要散貨,諸多阻撓又想呃啲客要左去,勁賤

你就精明啦,知道自己個碼,所以知佢係玩野
所以先叫大家要度清楚先去,唔好靠sales,有啲人,人地講幾句就俾啲sales水到,最後又買錯碼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞