[I/A] 三國志 霸道

372 回覆
2 Like 7 Dislike
ok
兵種相剋都幾勁
我諗最少要升騎弓槍各1隊
但可以谷死主將先
又係呢類型game 聞到課金既味道
國戰+三國=課到ON99
打試練打到9 10 已經好吃力 係咁拉兵先過到
玩左一日到
留意到紫將同SSR交流PT大約係1:4
即係紫將4000好感=SSR1000好感
然後紫將同SSR只係差1粒星的差距
所以前期應該係刷交流谷死1步1弓紫將+送果隻張遼好感應該最抵玩
當然重課另計
呢隻GAME應該大部份參考左上一隻新三國志
唯一好左的地方係採集比人清都拎得番25%
搶野要打到座城無耐久先搶到(但對方都會即飛走)

主城未13LV,但係研究所應該都係超重要
建議盡快衝主城到開到研究所
然後地圖上有D據點可以佔領如交易所
佔左可以拎果D貢品研究用
佢除左城同資點之外都新增左呢類建築物增加玩家小型戰爭的機會
隻game唔係幾適合完全唔課金既人玩
有大家都好敏感既VIP制度 同埋月包 仲有課金換SSR

不過我最估唔到既係會有2粒鐘限定既pack
利申買左 120羊就換到SSR 但天賦唔高 叫做過渡用都ok

可以見到能力值黎講3星紫=2星SSR
2星SSR=2000好感
3星紫=3000好感
如果用升SSR果2000好感黎升紫將= 8000好感
所以前期投資紫將效果遠遠大於升SSR
暫時都無課既需要,一來升lv好慢,二來課左都無升lv卷升
我諗D人都係睇定D先
或者未遇得上大課長
前期如果有大課長狂抽將搏重覆升星應該都係遇神殺神
好就好在每個軍團霸城池數目有上限同個MAP超大
S1 開左個軍團
名:BNO香港
長玩既入,10lv以上
好 我依家申請先
留位
id:栄光よ香港にあれ
4-5星R 都好勁下 如果係SSR 根本無人能阻
前期應該都係鬥快練爆紫將
然後霸城拎早期優勢滾雪球落去
同新三國志一樣
始終都係光榮自己整
呢d game 邊洗課架 keep 到長玩就win
點樣搬城?
有得搬、會扣d咩?
已申
有個道具 叫做遷都令
正常玩既話運營送左幾張俾你
就算你用晒 都可以係商店用200石買返

你係地圖上搵一個點, 然後係個一點上面禁一下, 會有個城icon
Click果個icon就搬到
Server : S2
軍團名:白馬義從 (本會台港人士加海外,正進軍四十人)
長玩既入
(本會有夜班會員)
留一位 刷緊
THANK 巴打
想知幾時有團戰打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞