有冇人去過北歐讀書(exchange) 或者做野

94 回覆
5 Like 5 Dislike
如魚飲水 冷暖自知
在北歐能學會與自己相處
利申:良好瑞典文 瑞典讀書

下個sem 去warsaw讀書
仲以為個度大學ok tim..
去exchange 好玩就得喇
我愛北歐
去到就唔悶架啦 去下旅行 遊山玩水 煮下飯仔 又一日
而且丹麥去邊度都好方便 之前我係去瑞典 去親旅行都係搭火車去copenhagen機場
香港濕熱 北歐又凍又亁爽
夏天會夜晚先日落 冬天會晏晝就天黑
我好鍾意啲danish design
記住去睇北極光
芬蘭咁撚大但係人口仲少過香港 真係無人之境
北歐幾個國家裏面我最鍾意芬蘭 啲tap water勁撚好飲
連gpa都唔使理 嗰時真係hea到 每日都係諗聽日玩咩好
北歐係全世界最開心嘅國家
不過你都講得啱 去exchange一定係開心 去咗一定唔會後悔
後悔嘅係淨係揀左去一個sem
唔講唔覺 芬蘭啲tap water真係好飲過其他歐洲地方
我又係15年去喎 瑞典真係好正 大學裡面最重要嘅經歷
去丹麥exchange都唔知點搞residence permit
香港又搞唔到Biometric
依家頭都大埋
係DTU讀IT野
去到Czech唔好叫人做東歐 人地覺得係insult黎 前女朋友係個Slovak 勁唔中意人話佢地係東歐人
好似你係香港俾人話你係某國人個種insult
捷克地理其實叫中歐先岩
不過外人個個當捷克係東歐咁解
有無malmo jj?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞