有冇人去過北歐讀書(exchange) 或者做野

94 回覆
5 Like 5 Dislike
當感受下慢活都唔錯 但始終慣咗城市嘅節奏 怕悶
冬天好早日落
夏天好遲先日落
DTU 超正,係 lyngby 夠晒養生, 要落 Copenhagen city center 搭150S巴士 半個鐘就出返巿區
荷蘭仲未turn down
利申本來打算下個sem去
去過瑞典exchange
毒撚識唔到朋友
去過瑞典exchange 真係超正超開心 好彩個時去左 係大學最好嘅回憶
你邊間 可能係我嗰間收咗皮
北歐風景靚 空氣清新 exchange一流
好多年前去過Aarhus exchange
Aarhus係丹麥第二大城市, 雖然無Copenhagen咁繁榮
但係鎮仔既人好nice會主動幫你

空氣好好, 天氣唔會太熱, 冬天我覺得都接受到
冬天得6 7個鐘日照, 夏天就十幾二十個鐘日照係要習慣下

丹麥d單車路規劃得好好, 可以踩單車返學
如果唔怕悶既係一個可以值得體驗既地方
丹麥好多大波妹
丹麥算唔算繁榮比起其他國家嘅大城市
我聽朋友講返嚟嗰邊啲舖頭好早就閂 完全冇夜生活可言
都食唔到 幾多靚女都冇用
利申 A0毒撚 同女仔講野會手抖
係咪凍到仆街有落雪?
我諗Copenhagen會好少少, Aarhus入夜之後鬼影都無隻
鋪頭好早關門, 冬天好似四點就落閘 (因為已經天黑)
夏天會遲少少關門

我去exchange果陣夜晚多數去人地dorm食飯
因為夜晚無街去, 巴士太疏

如果你係去exchange, 我估你到時大部分時間都會去左歐遊, 真正留係丹麥既時間唔多
你係香港邊間U 我喺香港嗰度話荷蘭學校嗰間大學唔收exchange
丹麥係咪真係冇嘅玩
即係好似浸大咁分成兩三個section?
瑞典
覺得果段時間係人生最自由自在最開心嘅日子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞