[IONE] IZ*ONE曹柔理以外成員討論區(14) 線上演唱會圓滿結束!

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
我覺得係,hi 其實係大躍進 (無論人氣同才華)

同唔知大家有冇留意到,其實好少member敢提deadline 呢件事,大部份人都係話希望izone 永遠果d,但係櫻花其實簡唔中都有提話最後既summer/izone 係有期限。我估計佢應該都知佢原公司對佢係有其他計劃...

其他人去日本都唔奇既 不過starship 雙塔應該好有自信 未必會跟啦 所以大家做好心理準備啦
exactly 說服肥秋既唔係人,係錢
係日本其實少好多effort
kura話最後一個
但fans 話唔係
諗多左
番日本 賺既錢肥秋都袋袋平安
留韓國賺既錢要分CJ一半
你話佢點揀
冇PD48應該都冇咁多大陸櫻花站啦
肥秋事小, 實會有人想出錢買光環賺錢架.

sakura個心理關口事大, 而加 aks愈來愈沉, 留翻係日本只會慢慢燒到個光環乜都無得剩, 係燒剩之前帶唔帶起新人? 但又唔可以掉低啲伙伴, 櫻花又唔會咁無情.

手心又係肉手背又係肉, 睇來要問下指原指點迷津
所以野都係講合約者,櫻花都唔係蠢人,合約到期乜都有可能發生,另外好想知韓國mb完咗會唔會簽返原來公司,見光北同蛙公司都唔似會出女團,轉solo同拍劇又好無乜可能,比原公司鎖幾年燒人氣又係等收皮
首先,肥秋退出經營akb好耐喇,元aks (現vernalossom) 唔係佢話事。48系各團變咗獨立公司。櫻之前隊hkt48而家所屬公司係Mercury。
蛙izone出道前已經拍過劇拍過戲,將來都有機會繼續做演員。阿純唔知想唔想做藝人,可能轉做kol直播主,推銷下8d既時裝、奶茶。
其實,其實Sakura同Nako份約都唔喺AKS手中,因為HKT所有人既約都賣哂比新公司
由其是mercury母公司都算大,應該唔似咁易放棄櫻花
長知識了

咁其實櫻主導權都幾大, 通常人氣係公司算top既話可以反客為主, 自己話事多啲
大家姐跳舞
想牙降同大家姐咪簽武林
估計櫻都係疊埋心水喺hkt做idol直到畢業。始終喺日本都係高人氣,無理由放棄日本市場留韓。可能韓國有綜藝節目或者廣告邀請演出既話,就搵啲打歌以外既時間或者空幾場握手會去做,希望公司會配合下調動行程。
大家姐唔簽無咩問題,可以solo,出嚟做創作人又得。但采源唔返武林有其他好地方去咩?
mercury又同米團間公司合組sproot,有啲擔心米團啲衰野會波及hkt。
最主要Sproot 個話事人係Line entertainment 個CEO
采源入RP, 娜入EG,呢兩個無得走。
演唔轉公司唔知有冇資源俾solo ,
如果要拖航母出新團真係死得
hii返日本後有啲困難,本身喺akb無咩人氣同資源,跟返48系個風格同玩法既話,佢未必夠其他人突出。
覺得Hii之後會唔夾日本嘅玩法
睇下公司識唔識得變通,佢個電台都變得太慢了,日本人做嘢同公墓完一樣小做小錯,唔做就唔會錯🤷🏻‍♂️
公司養住咁多囡,點會為一個成員仲要唔係top既而變?
big hit計劃緊推出日本女團招咗班練習生,希望佢地會招攬埋hii啦。
咁到時真係兩頭唔到岸,jyp隊日本女團日本人buy唔buy先?唔buy又係屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞