差政府學債30萬,有現金15萬,一筆過還d先?

43 回覆
2 Like 1 Dislike

TU check唔到學債
不過關我咩事

一畢業還哂, 咁借來做咩
我每個月還3舊
免入息審查借款幾多息

[唔肯定] 審查跌落1% 果陣好似一齊減到去定息2.5%

1.282%
去一轉馬會,分分鐘一炮過還晒都得
好在老婆一畢業還晒
唔係壓測過唔到借唔到錢買樓

咁大聲話比人知老婆on9

解埋俾比cdrom睇先
好在老婆一畢業還晒

解埋俾比cdrom睇先

可能人地覺得無LOAN一身輕呢...

btw 其實15年真係唔算短...雖然之前好似得10年~12年

而家乜7都貴,人工又唔見加...
呀叔做緊AUDIT FIRM得萬頭咋仆街! 話晒都算專業人士(唔值錢果種)...唉!
借到係你本事 點解要還

有聲
好在老婆一畢業還晒

解埋俾比cdrom睇先

可能人地覺得無LOAN一身輕呢...

btw 其實15年真係唔算短...雖然之前好似得10年~12年

而家乜7都貴,人工又唔見加...
呀叔做緊AUDIT FIRM得萬頭咋仆街! 話晒都算專業人士(唔值錢果種)...唉!

https://www.28hse.com/news/C203/27086/
我都覺得買5號好似有d old school…
業續6年連續倒退…

買港鐵仲多息…

939啦

買左了

咁2388

買每月派息基金
揀左17年還款期
同路人20萬,準備讀多個master
揀左17年還款期

我唔知點填果份form? 果2年易唔易批?
一炮過還哂1厘30年貸款
過多五六年借3厘既mortgage
一炮過還哂1厘30年貸款
過多五六年借3厘既mortgage

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞