若要暗瘡好,咪撚信老母11

1001 回覆
50 Like 3 Dislike
10月中果次搞到紅眼症發晒炎 係咁標眼水
去左睇眼科啦 之後抗生素醫唔好 開左微量類固醇
兩日就好番晒 醫生話如果A酸係我紅眼症既源頭
照計你食住A酸滴極都唔會好
咁我好得番 就覺得唔關事啦

然後停左類固醇 再一路食番A酸 但降到20mg
隻眼都係好乾 又紅 人工淚水唔夠力
又開始標眼水 咁我驚啦 就滴番類固醇

琴日停左A酸 今日淨係人工淚水都夠
甚至唔滴都可以
都擺明係太乾引起
A酸真係幫到好多,但係乾到去眼真係頂唔順
我等隻眼穩定左會再試下食
再唔得都唯有認命 柒住過聖誕
我其實食晒啲牌子
因為有個醫生唔使book,但佢好貴加用N牌
食左兩個月 10月轉睇尖何,食O牌
之後出事就以為O牌問題啦,轉R牌
隻眼都乾到紅

其實都停左嫁啦,始終唔會攞隻眼黎賭
40%濕度真係搞唔掂,我會搞番掂隻眼
之後等濕度升番啲先慢慢再食
呢段時間搽住differin先啦
愈痕愈多菌加埋連狗笑到我嚇水
師兄有無帶隱形眼鏡?
好辛苦 又爆石頭瘡
想問下除咗中環顧醫生,仲有咩醫生係會驗血?
我想徹底搞掂啲暗瘡,真係好困擾
有冇人試過係條頸爆瘡

近排帶多左口罩生到成條頸都係點算
長陳都會但只會驗一次
想問下診金$700,連抗生素同兩款外用A酸
一共$1040算唔算貴?
食咗一個禮拜40mg都好似無乜feel
面油仲係多到可以煎蛋
暗瘡紅印可以點整走
銅鑼灣麥醫生
有無人試過 skinoren 同 differin 一齊用?
如果想一齊用個次序應該係點先好?
你地喉嚨會唔會乾?

我見無乜人講呢個副作用 好多都只係眼乾鼻乾嘴乾
我食左幾日20mg塊面仲係油到可以炸豬扒
仲有我怕塊面太乾 我瞓前搽cetaphill係面,起身痴到啲頭髮好油
幾重?
我60kg 可能要再食耐啲先有feel
不過本身無乜瘡 但超多面油
可能要要耐啲啲油先收

如果唔太乾我諗唔使揸住?我地本身都已經夠油
食多幾日睇吓咩情況
你應該差唔多見效
見效再話我知
希望唔好有爆發期
如果有都希望唔好咁嚴重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞