進擊的巨人 132話 英肉

585 回覆
23 Like 6 Dislike
佢遲遲都唔肯講係delay等點 似係想趕工完成 但我寧願佢慢慢做 廢事畫到崩
希望第4季好好睇睇
我會買bd的
佢10月又要上其他 真係等出年好過
突然間係到諗,牆入面既巨人出曬黎向一個方向行咪會踩死自己人?
套漫咩名?
你咁講先睇到十字架
應該特登畫出黎 因為正常雷槍有好多擺法
十字架係咪象徵韓吉係耶蘇被世人唾棄
應該受艾倫指揮
唔係既話牆巨點識去馬萊
諗返轉頭好似無
艾倫好似無對三笠臉紅之類,唔太記得
有情報話仲係秋季,但之前武肺延遲左個啲又ar住左個檔期

同埋日本好似重播巨人到11月中
我諗佢趕秋季最快都11月尾
超能力女兒 搞笑漫 而家90幾話就黎完
讓成日都好似好猶豫咁
可能未諗通前跟大隊先
咁啱費洛克死佢係隔離
個樣似番啲自相殘殺而後悔嘅樣
每追一集都好撚嬲,成堆艾奸係到同馬萊國既敵人同流合污,屌撚晒佢地老母
邊集有講
成班25仔同港豬一樣,好快唔記得左敵人做過d 咩,越睇越嬲
劇情暴走到咁分分鐘兵長同獸巨大和解friend 過打band ,成班25仔同敵人同流合污真係忽上腦
睇番動畫的可公開情報,好似第1季尾個段:
有一個掘地工人 因為好想入王都生活,就每日偷偷地係牆外掘地想鼠入去。但係佢掘到咁上下就點掘都無進展,佢覺得好奇怪就周圍同人講,然後,佢就比中央憲兵捉鳩左消失左。

由此可以知道牆巨的硬質化係深入地下
同埋聽到佢最後遺言,都知佢對老婆死左有幾嬲,幾乎一定會將進巨俾eren
睇到喊,韓吉byebye
創哥好認真咁講過 原本係想讀者受到傷害

https://m.gamer.com.tw/forum/Co.php?bsn=43473&snB=52669

原本想設計一個讓讀者產生心理陰影的結局,但現在可能會修改。
如果心理陰影係指滅世
我希望佢唔好改
諫山創:“我原本想設計一個讓讀者產生心理陰影的結局。比如像電影「迷霧」,里面有一個情節是把所有看到的人全都無差別的殺掉,當時想要類似這樣的結局。但現在通過動畫得到了很多人的支持,感覺沒辦法再畫這麼充滿惡意的、犯罪性的內容,也開始懷疑自己是不是真的想要這樣的結局了。”

現在的諫山創想“改變最初的想法”但是又“很猶豫”,目前他還沒有決定畫出怎樣的結局。

一開波已經接近plan 好左滅世結局(所有看到的人全都無差別的殺掉),但由因爲人氣令佢猶豫係咪真係咁做,即係有可能本身個版本係仲要俾依家殘酷
原本可能係連島內人都死晒
希望諫山可以堅持自己原意去做,如果又係因為商業or日本'邪不能勝正'既norm,咁巨人只會變到死亡筆記咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞