進擊的巨人 132話 英肉

585 回覆
23 Like 6 Dislike
馬萊狙神
Floch
點解要死
1 應該係艾爸俾左巨人之力艾撚之後, 先至知道艾撚想滅世
因為睇住亞妮殺調查兵嘅人都已經幾乎死哂
艾撚唔係度
讓冇表態,係對莱納有
兵長大部份時間訓覺
左膠敏就...
安樂死立場係全人類出發 犧牲艾島 而且個犧牲可能唔係慢慢 去到下一個始祖繼承人立場唔同 就可能變成由人上黎屠島

地鳴就由艾人角度出發

亦冇話邊個理性啲
不過佢班友未諗哂後果就係唔理性嘅表現 話行安樂死後先再諗希望
等巨人完左就轉
唔講劇情
純粹覺得韓吉咁死之後鏡頭帶落佢望天同團長見面呢下創哥畫得好正

不過韓吉終於死
團長人選既智力係不停下降
應該冇1個鐘 見到啲巨人黎仲左交低身後事先
等巨人落到山腳先斬 應該半個鐘到三個字掛
韓吉飛上天個格好似揹住個十字架 雞皮左
諫山創啲細節真係
一開始用雷槍射冇事 用完望左眼飛機庫 未搞掂所以先用刀近身斬 就溶左
弗洛克臨死都記掛自己同胞存亡安危,
相比下,班「光榮救世主」真係令人反胃,
有plan就話冇所謂,到頭來buy吉克嗰套,哈。

韓吉由脫口而出句「射得好」開始,個角色就罪該萬死,
但創哥功力好,臨死畀足戲份佢,又show驚青樣、
又兵長同佢講「獻出心臟」、「轉頭見」,
勾起番長期讀者對舊角色嘅感觸。

不過今回嚟講,多少有啲唔滿意位,
一,韓吉點樣獨力拖延到足夠時間要讀者腦補,
二,兵長好似冇自己諗法順其自然入咗反艾派,
三,艾爾文真係不見得會同意現役調查兵團個取向,仲要開埋聲讚韓吉... 我寧願當呢節係韓吉臨死前嘅自High FF算了
比巨人之力要比人食喎
果下係教堂出黎就叫吉克阻止
4集後完?
兵長變左膠真係
邊話黎? 不過細個有邊個冇殺個蟻 個幕真係用黎刻畫冷血?

一路都刻畫佢殺人好痛苦 反而係佢好唔想做士兵戰鬥
應該掉番轉 佢係想殺得惡毒啲 等兵團啲人唔敢進攻 佢就可以殺少啲人
依個真係好失望
2. 吉克係皇族,始祖當時仲係奴隸狀態為皇族仆心仆命
好似艾倫第一次變巨人果時已經開始比人屌
其他劇情同回憶其實表達左佢根本好唔想殺人 好痛苦好愧疚 呢種感情喺虐殺調查兵團前後都一直存在

所以我會理解為有目的 比較可能嘅係想嚇窒兵團啲人就可以殺少啲 亦可能為改變自己要冷血啲黎忘記罪惡感

同虐待動物有好大分別
叛國賊終於收皮
唔想做士兵戰士*
三肯定係FF
韓吉團長又唔係巨人唔會入路見返面
呢套又唔係撞鬼神域
未必
只要係艾人就有機會入路
之前艾撚已經試過用路搞廣播
不過講番第三,讚佢努力唔代表認同做法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞