[PC/PS4] Fall Guys之外掛超能力大戰/ 終極淘汰賽 討論區 (10)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
在《Fall Guys:終極淘汰賽》中,玩家要應對一堆奇怪詭異的障礙阻礙,還有許多不守規矩、亂七八糟的競爭對手,還要面對依照物理定律設計的挑戰,玩家有機會藉此讓對手彈出去、掉落出局,但自己也可能跌跌撞撞,玩家得想辦法一關關加以克服,來拿到最後的王冠。

遊戲中具備有不同的競賽模式,可以切換成為各自大亂鬥的模式,或是合作比拼的小組賽,但有時一個人失敗可能會把整隊都帶走;至於大家的目標就是淘汰對手、晉級下一輪,前方等待著玩家的又是新的混亂大戰。

目前 PS Plus 訂閱用戶可以免費獲得

PC轉繁體要係 window 地區揀台灣

睇番官方數據 PC PS4 玩家差唔多人數

主要控制 上,下,左,右, 跳, 拉人 ,插水式跳

總共5個回合 如果得番1個玩家羸會提前冠軍 , 有分隊制賽 同 個人賽

Party最多4個人,團體賽會係同一組

團體賽 有
1.搶金蛋 (金蛋+5分)
2.鑽圈圈 (金圈+5分)
3.四隊互搶尾巴 (4隊OUT 1隊)
4.鬼捉人(如果係鬼有粉紅色圈圈)
5.3隊鬥快推大波去終點(記住幫手頂住其他隊既波)
6.3隊搶7個波去自己個地盤
7.足球賽(會出金蛋+5分)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
轉貼巴哈攻略

猜真假地板那關,仔細看能發現會震動的地板是假的,真的地板不會震動。

尾巴可以用飛撲搶到

風車關卡第1部分不躲棒的通過速度比躲棒快

跳躍上不平的斜面跌倒的機率比直接走上去高很多(如蹺蹺板那關)

只有第1名拿到的獎牌是金牌 前20%銀牌 前50%銅牌 後面的都是關卡顏色牌 3隊伍戰只有金銀牌 2隊伍戰只有關卡顏色牌 生存關只有金牌 影響結束後的經驗跟錢

抓取可以抓住牆壁邊緣 抓住後按前進可以爬上牆壁

抓取別人的話 放開的時候會稍微彈開被抓住的人

商店EPIC以上的商品需要用皇冠購買1~2個 LEGENDARY需要5個 (皇冠可以從季票取得或是直接贏得比賽)

角色顏色 占部分比較多的顏色是底色 比較少的是花紋色
呢種最新型閃電俠外掛,係隊友倒戈都冇辦法
睇下官方幾時先可以有效地正視呢個問題
搶蛋關掉蛋都唔夠佢快
踢波關連波皮都掂唔到
跳火圈未見圈就俾掛狗跳左

而家真係玩條毛
本來我係爭搶蛋唔知有冇機會贏到
見師兄你咁講,即係見到就quit得
基本上全場啲蛋係十秒左右就會呢隻掛拎晒

無論做咩都阻唔到
而家每場都最少兩隻掛
一場三個外掛狗 唔撚玩
整外掛嘅真係你有張良計,佢有過牆梯
之前都仲可以倒戈,而家得推波波都可以攬炒
我見外掛係阻人地隊,但如果同隊都一齊唔推就可以一齊輸
d外掛已經升級左 宜加直接傳送到終點, 快到連個外掛咩樣都睇唔到
teleport本身都有

而家係進化到team game變晒The Flash同龍珠
好犀利 呢隻game都開到10
條蕉望落又幾得意 有後眼
ps4
ps4 呢排係咪勁斷線
今日四鋪蜂巢第二
今日係咁轉盤
贏咗一鋪,一鋪同個fd捱到最後自殺俾佢初勝
仲有鋪登高望遠我排第三,前面兩個自己跳落街俾我贏咗
而家進化到fall mountain搶埋皇冠0.01秒贏
會唔會其實有外掛飛緊
PS4無啦
Ps4版咩事 係咁斷
輸左又出唔到去
我冇事喎 玩得好順
今日斷左4,5次
一開場8隻外掛到終點,玩條毛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞