點解有d 人分手後可以好快復原?

61 回覆
1 Like 0 Dislike
其實分左手點處理自己既自信問題?
細佬我分左手之後好撚冇自信,
所有識佢既人都好怕,
gp唔夠膽應,
連facebook都唔夠膽post野,
點算?

一定要學識愛自己同埋欣賞自己
要知道分手絕對唔係你單方面既問題
你咪當佢走寶囉!
咁樣諗會自信啲?
巴打加油

絲好正面 不過呢d 說話始終都係要分手後沉澱一排先會明

其實分左手好耐,
對手分左手之後好快就同左第二個,
覺得自己好垃圾,冇晒自信,

有無方法可以令自己唔再睇到佢嘅野呀 我都係靠唔再睇到聽到見到佢先慢慢走到出黎
所有識佢既人都好怕,
gp唔夠膽應,
點算?

你咪當佢走寶囉!
咁樣諗會自信啲?
巴打加油

我宜家係個gp度出聲(個gp冇佢,但啲人都識佢)都好怕
覺得其他人會講三講四,
好無自信,覺得連重新做人都好難咁,
岩岩fb見到佢like人啲post都怯左一下,
好困擾

你諗真啲,其實無人會因為你係group講嘢而講三講四
同埋,就算要講,講一排都散嫁啦,理得人地咁多,世上八公八婆太多,你過得正正常常好好地就無人會食你花生,反而如果你一直好消沉又避忌咁,先會被人拎嚟講

要重新做人,首先唔好覺得分手係一件柒事,唔好睇唔起自己
如果唔係,你做任何事都會帶住自我懷疑
要知道帶比你恐懼嘅係你自己啊
再黎,加油!
所有識佢既人都好怕,
gp唔夠膽應,
點算?

你咪當佢走寶囉!
咁樣諗會自信啲?
巴打加油

絲好正面 不過呢d 說話始終都係要分手後沉澱一排先會明

其實分左手好耐,
對手分左手之後好快就同左第二個,
覺得自己好垃圾,冇晒自信,

有無方法可以令自己唔再睇到佢嘅野呀 我都係靠唔再睇到聽到見到佢先慢慢走到出黎

搵過另一個鍾意嘅對像
經歷太多,個人好似已經無咩感情,分手都唔覺得傷心
利申自己依加就係咁
所有識佢既人都好怕,
gp唔夠膽應,
點算?

你咪當佢走寶囉!
咁樣諗會自信啲?
巴打加油

覺得其他人會講三講四,
好困擾

同埋,就算要講,講一排都散嫁啦,理得人地咁多,世上八公八婆太多,你過得正正常常好好地就無人會食你花生,反而如果你一直好消沉又避忌咁,先會被人拎嚟講

再黎,加油!

所有識佢既人都好怕,
gp唔夠膽應,
點算?

你咪當佢走寶囉!
咁樣諗會自信啲?
巴打加油

覺得其他人會講三講四,
好困擾

再黎,加油!

嗯嗯,之前分左手,有過焦慮症

(拍拍~~ 會過去的
初戀?

同你一樣 諗法都係一樣
初戀?

同你一樣 諗法都係一樣

但自問真係放唔低
樓主可以試下趁呢段時間做一啲之前唔會做嘅嘢
挑戰自己之餘,又可以視為新生活嘅開始
例如學新樂器、做運動咁,或者set啲7 days / 10 days / 30 days challenge比自己玩下,完成到都幾有滿足感
(不過唔好set得太難,可以上網睇下人哋介紹)
拍拖同分手經驗都唔多,真係唔識處理,
見到有啲人分左手,
係個gp度可以冇野咁相處,
就覺得自己好爛。

其實我都做唔到lol
正常都做唔到啩,係佢地特別姐?
例如學新樂器、做運動咁,或者set啲7 days / 10 days / 30 days challenge比自己玩下,完成到都幾有滿足感

分左手後發覺自己真係依賴得佢太多 所以想自己獨立d 開始做運動同畫畫 依家又比以前多左好多朋友 唔會好似以前咁仲係識拍拖 諗返轉頭係過得比以前開心

我走出到架啦 係對開展新關係好無信心姐
不過都希望幫到小熊巴打 you are not alone
仲有好多謝呢位絲打
難道我可以擺脫宿命 重遇你多次

你地嘅經歷係點我唔知 不過我覺得好多時分手黎掛住嘅只係個份回憶 而唔係個人
個人係變左架啦 重遇幾多次都
初戀?

同你一樣 諗法都係一樣

但自問真係放唔低

放底唔客易 唔係話放就放到 自己過得開心時就會發現原來不知不覺咁已經放低左
所以試下去做d 唔同嘅野分散自己注意力啦

分左手後發覺自己真係依賴得佢太多 所以想自己獨立d 開始做運動同畫畫 依家又比以前多左好多朋友 唔會好似以前咁仲係識拍拖 諗返轉頭係過得比以前開心

我走出到架啦 係對開展新關係好無信心姐
不過都希望幫到小熊巴打 you are not alone
仲有好多謝呢位絲打

咁就好喇
希望你早日遇到一個令你有意欲+信心去建立關係嘅好女仔
初戀?

同你一樣 諗法都係一樣

但自問真係放唔低

放底唔客易 唔係話放就放到 自己過得開心時就會發現原來不知不覺咁已經放低左
所以試下去做d 唔同嘅野分散自己注意力啦

之前係咁chur自己不停返工,
只要一停低就會諗起佢
原本自己冇乜朋友,社交圈子好細,
之前同佢一齊覺得成個世界得佢就夠,
但佢一走好似帶晒成個世界走,
btw好多謝巴絲們安慰同鼓勵我,
我都好希望我真係走得過,
聽日應該會更加好嫁可,哈姆太郎

我地陪住你嫁
我失戀個時都真係好似地球要毀滅咁
都用咗好長時間走出黎,期間喊咗無數次
所以you are not alone,大家都經歷過咁樣既痛,會陪住你同支持你呀
只要相信會變好,一切就會慢慢慢慢咁變好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞