點解有d 人分手後可以好快復原?

61 回覆
1 Like 0 Dislike
一年了
其實自己都放得低
但好似對搵伴侶呢件事有恐懼
無論熱戀時點愛都好 一想像到有朝一日反曬面咁分離 就唔想開始一段新感情
無咩動力去識人
點算好
初戀?
有時見到d 人分手後無幾耐就已經周圍flirt 甚至搵到第二個 就好唔明
有時見到d 人分手後無幾耐就已經周圍flirt 甚至搵到第二個 就好唔明

因為佢唔投入
表面同佢內心,可以好唔同
初戀?

咁正常啦 初戀就梗係最刻骨銘心 果啲分完手話咁快就睇開可能係本身投入太少

其實我只係一個A0毒撚 幾時先到我
睇你有幾中意佢
利申 第1次散咗3個月後有新戀情,第2次散咗3年仲未放得低
咁正常啦 初戀就梗係最刻骨銘心 果啲分完手話咁快就睇開可能係本身投入太少

我成日覺得你愈著緊 就愈難遇上
當你自己過得開心 有自己興趣 就會慢慢遇到啱嘅人
拍過兩次 第一次用左一年時間以為放得低
第二次用左年半

初戀係可以記住好耐
可能之後就算有拖拍有時都會諗起
如果當初雙方都投人嘅話
其實分左手點處理自己既自信問題?
細佬我分左手之後好撚冇自信,
所有識佢既人都好怕,
gp唔夠膽應,
連facebook都唔夠膽post野,
點算?

一定要學識愛自己同埋欣賞自己
要知道分手絕對唔係你單方面既問題
你咪當佢走寶囉!
咁樣諗會自信啲?
巴打加油
所有識佢既人都好怕,
gp唔夠膽應,
點算?

個陣我分手 自己都sad 左一排 唔夠膽同人講 淨係同最fd 個d 講過
因為同對方社交圈子唔係好重疊 所以將唯一重疊個d 都block 曬 眼不見為淨
所有識佢既人都好怕,
gp唔夠膽應,
點算?

你咪當佢走寶囉!
咁樣諗會自信啲?
巴打加油

絲好正面 不過呢d 說話始終都係要分手後沉澱一排先會明
所有識佢既人都好怕,
gp唔夠膽應,
點算?

你咪當佢走寶囉!
咁樣諗會自信啲?
巴打加油

我宜家係個gp度出聲(個gp冇佢,但啲人都識佢)都好怕
覺得其他人會講三講四,
好無自信,覺得連重新做人都好難咁,
岩岩fb見到佢like人啲post都怯左一下,
好困擾

其實唔洗驚對住識佢嘅人喎
啲人都覺得分手係常事
邊得閒留意你
冇人會着緊 唔洗怕旁人眼光
我都係咁諗 後尾走得翻出黎 唔再在意人目光都係因為覺得其實分手好閒 人地講是非又點 過多排都無人記得啦
啱啱分手之後最好就唔好比咁多時間自己獨處
因為一到夜闌人靜就會胡思亂想
最好就搵多d fd一齊出去傾心事同玩
當你玩緊果陣就唔會點去諗
巴打加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞