[I/A]King’s RAID 王之逆襲#206 全新第十章,歡迎光臨魔導地獄。

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
一開啟用血刺(100lv T5左),但發覺好無力先改做而家咁
而家100%打到T8-2龍,但T8-3就完全打唔到
仲有一樣個人偏見 唔知準唔準

毒奶依家好廢 增傷差過艾班 補血回轉率差 又無盾

不如用大奶仲好 不過你1星
所以係新英?
而家打既話新英dps 最高,有時米露露
米露唔好練啦PVE無乜用
你依家一係就All in落新英到,貓弓可以練黎當Sup用
不過我唔知新英上限可以去到邊,穩陣D都係建議起隻痴線妹/伽司開荒。
你而家有嘅英入面 PVE得新女角有機會上T0
如果冇特別鐘意嘅英 建議你直接升痴線妹
因為你物理sup 都齊

魔法嘅話 而家貓女後期係T0
不過專打單體boss eg WB1
建議用自己就打到試煉既英黎開局
新英可以打到流十 高戈 , 大小沙表現唔清楚
副DPS+SUP 黎講都練得過
龍既話你暫時長掛T8-2其實就夠 推T3,4其實分別都唔大 因為唔會刷太耐龍
隊伍遲下將米露露同毒奶換走 然後練黑奶/梅伊+布偶 咁就差唔多成型
刷到8人都有岩屬既全套5星黑龍就可以睇下轉魔王定TM\
暫時自選雙屬俾坦,輔用 優先用粉整4件自選3攻俾DPS
無錯仲有粉毛可以考慮
唔知夠唔夠打 但你咁多體可以試下入圖書館清哂2個支線拎獎勵同 粉毛/黑男女主
補充
暫時物理可以打流動嘅常用角得 龍妹 新女角

黑龍裝刷T8-1 刷夠6人隊嘅裝同物防坦裝
Dps 夠傷之後轉打魔王
Sup 唔想玩戒指嘅話 可以上狗盾
狗盾提供嘅物防 夠頂魔王一階
法隊盾應該用球女好定係珍好??
主dps係光法 補係大奶 sup係樹法 盾用緊男盾
但卡緊9-10 隻男盾都係好快死
諗緊好唔好練多隻盾

Jane
光法符石入攻擊,裝要用耳環。
thanks, 諗緊好無all in 新英
珍係最低配嘅魔法增傷坦 有一個UT3就得
前期冇生存壓力嘅話好好用

男盾係物理 主要用嚟保後排 打龍可減攻速
後排打打下會死 基本上可以上男盾試咗先

前期坦會死通常 裝未升/未突破
PVE萬用坦裝 係75%雙格 45-50%雙閃 剩低就生命
專武 插物理魔法抵抗各一 格擋防禦睇敵人屬性

後期坦會死 就係奶唔夠力/輸出唔夠 疊咗太多debuff
坦裝亦都要根據唔同關卡調整 eg 魔王要物格 物防特化
靈魂石係咪要係新王到抽?
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=32696&snA=9245
小薯比唔到太多意見
不過你可以參考吓呢篇
主要都係打試煉 穩定咁拎碎片合自選
打試煉都有低機率跌隨機
之後就係新王鑒定碎片 同定期活動會送
抽5000鑽10連都會出(我未見過
最尾就係課金
咁多新人
打得好詳細
係咪一般都係拆,之後再去做自選
仲有無人玩緊日服
唔想逐件睇咪拆晒做塵
可以100%派遣一階嘅話
Non-stop 派一個星期夠你整完坦/sup 嘅裝
係咪DPS 補師全爆傷
跟住坦就
1 物理格檔 1 魔法格檔 /
1 物閃 1 魔閃
練220 艾班配 220 劍法
上盾 劍法開魂應該拆到坦隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞