科大討論區(8)- REG科好開心

1001 回覆
9 Like 13 Dislike
轉去讀2023囉 唔駛present
2023 jimmy fung唯一之選
Henry都好似教得唔錯
想問下Sosc 1440有冇必要買書?
no
libgen can help u
科大學生根正苗紅

蘇同學畢業無做狗呀 呢篇舊文黎 利申識佢
Financial calculator 用 play store 嘅apps得唔得
係時候又要想當年黎鼓勵下大家

是咁的

兩年前我就take左SOSC1350,咁呢個course就凈計attendance、midterm同final既者,而midterm同final就全MC,open notes

咁我midterm都做得唔太好,錯左兩題,無左3.X%course grade。所以我唯有attendance take足再加final爆seed

而到左考final個日,我一起身就特別精神,考試亦做得特別快。兩個鐘既考試,我一個鐘都唔使就做晒40題MC,再加上我之後有試,咁我大概45分鐘就舉手交卷

個TA都嚇親,過黎收卷之餘仲等埋我一齊行出試場沿路見到一班人R晒頭,仲奮鬥緊,見我提早交卷早走個種眼神,我睇得出愕然同埋羨慕

唔知大家有無試過提早交卷肯定自己一定滿分,呢種智商上既優越感
真係好爽

咁出到去試場,個TA就問我:做好晒啦?咁早走?

但我無正面回答佢,我只係問佢: 呢個Course攞幾多percent先有A-range

TA: 未知架,要等professor定,你好有信心wo

我: 哦,無啊,問下者,今個sem多謝晒,拜拜

而我最後final 滿分 攞A+

人生試一次呢種經歷真係
fail咗scie1000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞