屯門樓討論 (9)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
咪玩啦, 新樓17000 一尺起, 雖然「都係」房半, 實尺都少左一節
新樓個裝修家電已計入樓價 可以借埋 有回佣
買二手首先要筆首期 另外AA佣 保守計30萬家電裝修 呢啲要現兜兜俾
要改內籠就即係預住得耐啦 3年就放盤 咁裝乜鬼 而疊茵呢啲就係唔值得持有超過5年囉

根本屯門鐵路就吹大咗 來回都企足全程西鐵正傻鳩
冇錢買翠林上車算啦 起碼lump sum細 升幅chur高啲 個樣都唔係甩皮甩骨
唔熟屯門 請教下
如果講交通方便有配套
500萬樓下
仲有咩選擇?
屯門時代廣場?
點解無啦啦拗疊茵起上黎
講到尾咪又係西鐵vs屯公
唔怕身處鬧市之中 同走廊太陰暗 可以一戰
睇埋泳池豐景園呢啲
似乎你無睇拗緊乜
睇得時代唔爭在睇埋錦華同市廣場,豐景園反而現價太貼市中心,除非你真係唔鍾意市中心,若果唔係嘅話就市中心相對抵玩
瓏仔 市中心 想搭咩就咩
唔洗拗
呢幾個盤都有睇過
但睇完叠仔對比之下
就覺得叠仔好清靜好舒服
唯獨係生活圈真係麻麻
係咪開大門見主人房 左右客飯廳
呢隻好似係474呎
485 好似係黑廁
仲有隻510 兩房
瓏仔成交量都係好小
我懷疑係咪業主返唔到嚟香港,所以無乜成交
比起其他屯門屋苑,瓏仔幾乎無跌,有D奇怪
新樓同二手唔同市場啦
卓仔都跌咗,同瓏仔拉返開D,幾吸引
南浪兩房都七百幾,你想瓏仔點
基本上依家個個盤都係4個角位先有明廁
我覺得黑廁無乜野
你明廁 但同室大家既抽氣位一樣
瓏仔冇左頭站光環
南浪2房最近幾個都係6字頭咋,仲大瓏仔幾十尺

BTW,泳池三寶應該點排?
呢間兩房半喎,但都新高
南浪所謂半間房其實係雜物櫃size 咋喎
佢呎數大,但樓齡舊,配套弱,咁都七百幾
瓏仔你唔好咁揀擇一樣有七百幾兩房
上面分析晒 而家買咗疊茵庭3年唔甩手之後好難升值走貨
有啲人為咗個濕鳩所謂鐵路盤搬入屯門 不如買市區唔近鐵 貴唔到幾多 交通民生大把選擇 點都舒服過企住搭晒成條西鐵啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞