屯門樓討論 (9)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
我同意疊仔會係大輸家
但都係覺得泳池區 冇想像中咁好
到時都會比新上蓋屌打
原因我上邊講左
狗鐵有冇試過 confirm 左起 最後冇起到
咁咪含哂撚
唔會啦
不過係咪真係只用10年就搞掂就有保留囉
可能delay到2046都唔奇
我覺得起完西鐵線之後
泳池區巴士線應該會cut剩好少,同兆康區差唔多,當年起左西鐵之後好多巴士線都做唔住
I'm looking at the residential estates and the environment here and seeing which one to purchase.
你望下啲車邊度開出嚟
你唔要市中心都要
你再睇埋泳池同兆康巴士下一站係邊
咁睇啦,住疊仔上到樓
架車都可能未埋到屯碼總站
不過䃙頭配套多好多
平時買餸買嘢食嘅時間都慳咗啦
未有西鐵之前兆康個邊啲巴士都係咁少架啦
住咗幾十年兆康,有記憶開始,不嬲都係得67M+67X
而家返工時間叫多咗車添

泳池除咗有西鐵之外,仲有個商場
到時自成一角,無乜特別都可以唔洗去市中心
疊茵庭除咗升幅跑輸
將來維修保養都係好大問題
識人有兩個單位放租 一個自己單位漏水落樓下 一個樓上漏水落嚟
但整完一排又漏返 而家佢租客要用水盆沖涼
買生活用品同去市中心行街娛樂係兩回事
你睇星期六日咪又係一中班住本身有領展場既居民湧去市中心
Hi, Tuen Mun no good, ng hoi buy Tuen Mun, if buy then can add little money buy Hong Kong island side la
I see where you're coming from.
That makes sense.
you going to laugh nine me....I come from

Save money no need to buy, do you know if you come from some country, hk government will give you a house for free
太舊, 未做大維修, 分分鐘買完又要俾一大筆
有frd住既,除左舊d其實冇咩問題,但想舒服一定要比返30-40萬大裝
其實問題都唔少, 太舊, 橦橦樓望出去都唔係好景 (公屋, 球場, 學校), 人雜又嘈, 不過個則好似幾好用
當自己住緊30年+既公屋啦,係方便,樓下一大堆廢老。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞