屯門樓討論 (9)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
咁驚 最怕依d野
兩度賣梗唔同嘅嘢,同埋瓏門景觀好少少嘅兩房都叫到同卓仔一期三房同價,正常都會覺得卓仔內櫳正好多
其實市中心都有,上面講話唔覺嘅巴打住過市中心未
但瓏門多過市中心係事實
咁撚痴線,點住呀咁
係屋企裏面定屋苑範圍
最近都係一個月兩三隻,同埋得粒米咁大隻,我覺得ok啦

好彩暫時未見過黑色大大隻嗰啲,嗰啲真係接受唔到
屋內啦,反而公共空間無留意到
聽聞低層有老鼠,但我未見過

其實點解會咁
大大條明渠喺正隔離喎
有西鐵站遮一遮無咁覺眼,但成條都無冚蓋
原來係咁
屯門臭河
touch wood 到依家未見到 亦唔想見到
我以為你講大堂果層
btw 係咪冇辦法處理到
錦華係咪好多兩房都係眼鏡房, 五門歸心?

市廣場34座地下入口, 係咪以往有好多水貨客係門口?

時代係咪3個黎講最多凶宅?

感謝巴打
捽碟巴成個屯門都熟
睇大總統既留言 成日都可以學到嘢
卓仔個則都幾實用 好少人會換樓
但放盤小 d低層盤都掛到離地
瓏仔2房 一係望青山 西北
一係望何福堂嗰邊個座山 東北
一係1235座望泳池 北/南

我覺得望兩邊山個景都唔差
但5座望泳池果個 好有壓逼感
正前方 1 2 3座 好似3支香插係前面
可以點處理
似乎係死症
我諗要平台戶整d封渠口唔比小強上黎
錦華原則全部都係眼鏡房,有啲人唔鍾意就會改廁所/房門入口換幅大啲嘅牆,我自己覺得如果接受到的話就改廁所入口好用過改房門,不過錦華最大優勢係同間房咁闊嘅窗台,改房門嚟計比起另外兩個屋苑相近呎數會有明顯優勢

市廣場34座唔算有好多水貨客,反而本地人等小巴仲多,水貨客應該係商場入面多(特別係時代南翼同埋市廣場360附近),地面嚟計最癲應該係錦華B座同市廣場1座對出空地,因為錦華B座地面有間鋪賣BB嘢好受水貨客歡迎

凶宅呢part 純記憶不負責任回應,有興趣嘅巴打可以自己求證,
錦華B座好似3-4單,A座乾淨
時代就C 座多D,都係3-4單,E座應該乾淨,其他座數應該1單
市廣場2座3-4單(好似有2單係同1個單位),4座2單,其他座數1單
大家都係巴打,交流吓啫
我諗平台戶封到嘅窿都封曬,大佬有老鼠喎,邊個都頂唔順啦
叫管理處捉哂佢地
低層平唔係冇原因
7樓貴過27樓啦
我諗管理處都無計,如果咁易捉得晒,香港就無老鼠啦
最怕係已經落地生根了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞