超嚴重傳銷騙案滲入香港各大學宿舍

778 回覆
409 Like 7 Dislike
超嚴重傳銷騙案滲入香港各大學宿舍

大家身邊有無人做緊或者你懷疑佢中左招?一齊諗辦法

咩1040陽光工程 好多同學信
希望各位巴打或者岩岩畢業既人注意一下
因為佢地既保密工作做得好好,
其實中招既人比大家想像中要多。
留意下身邊有無人一個一個咁上大陸話做野,又唔係好講得出自己做緊咩,仲話得閒帶你上去睇下,呢啲係中招既跡象。
(佢地叫呢壇野叫1040陽光工程)
大家可以google下1040陽光工程/第二平台
呢個傳銷係大陸已經行騙左好多年,合肥,南寧,武漢,近期最新係貴州。
屬於超大規模組織
近呢一兩年已經蔓延到香港幾間大學,
(只要比本金69800元,再拉三個人加入,
最後就可以獲得1040萬元!)
好多好多岩岩畢業既人都中招
如果有啲Grad左既師兄師姐會叫你跟佢番大陸睇下佢地做緊乜,由其近期會係貴州,咁各位朋友就要小心啲。
佢地既洗腦模式唔係以前sell產品咁低層次,佢地會不斷暗示呢單野係國家支持,
帶你去見唔同既勁人去支持佢地講既野,
佢地會成班人好似住宿舍咁住哂係個度啲屋,根據上過去又無中招既朋友表示個度氣氛好和諧,你頭幾日上去都係聽佢地不斷暗示呢壇野係國家支持,話呢壇野係推動國家既GDP,總之你有朋友帶你上黎先會比你知咁多野,佢地幫你打定底,話新聞傳媒播出黎話拉人個啲只係政府擾亂小市民既手法,佢地會話你上到一個叫做老總呢個級數你就明。
希望多啲知道呢件事既人出聲,已經眼見好多香港既大學生比左69800呢個錢係上面生活緊準備賺一千萬番黎。
佢地最成功之處一定係佢會教你保密,所以受害人會有個種做緊機密工作既感覺,其實係防止你身邊既人救你。

可以參考下呢啲link

https://read01.com/Bx5eoL.html
https://read01.com/ekAyeg.html
都係個句, 弱智先信
Push
近排多左人講
聽講好易就中伏
大學生都咁弱智
都係個句, 弱智先信

你唔會估到原來咁多人中招
好似7-11咁, 梗係一個係附近
有個大學同學真係呢排上左貴州做野喎
問佢咩行業又話跟個好有錢既老闆

係咪好大機會係呢種?
都係個句, 弱智先信

中招未必係弱智
可能佢好有信心自己可以係爆之前離場呢
都係個句, 弱智先信

中招未必係弱智

咁弱智都可以有自信嘅

係咪好大機會係呢種?

應該伏已中

係咪好大機會係呢種?

如果你問佢搞緊咩, 佢又答唔到你仲叫你上去睇下就知
咁就應該99%係啦
好似以前有同學中過
大陸禁呢d 架wo, 想返大陸坐呀
上年年尾我上過去
好彩全身而退
lm
都係個句, 弱智先信

中招未必係弱智

未必係弱智既 話哂都要比7萬蚊
Btw 7萬應該係講緊比人仔?
又可能佢好相信帶佢上去個個朋友

其實成班人都一個拉一個咁本身都識識地
個氣氛咪好似佢地讀大學住宿舍咁開心
上年年尾我上過去
好彩全身而退

講黎聽下得嗎
上年年尾我上過去
好彩全身而退

講黎聽下得嗎

當然得啦
睇下你地有咩想知
成班on9以為自己係被選中既細路
睇得卡通片多
啊!你無證無據,連仔快d刪post
好似有fd做緊差唔多既野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞