有女手足生日,大家唔好忘記

60 回覆
76 Like 1 Dislike
【和你寄生日打氣卡】
一直分享自己故事同經歷喺呢個page嘅女手足就嚟生日啦
但佢今年嘅生日好可惜只可以喺獄中渡過呢位女手足已經還柙咗超過9個月,前幾日有議員去探佢時,發現手足情緒都比較低落。所以想趁住女手足生日,收集大家嘅打氣卡俾佢,等佢知道自己並不孤單,唔係一個condom仔!

大家寫完嘅卡可以寄到議員嘅辦事處,然後議員會再幫大家轉寄入去俾女手足。希望大家願意抽少少時間,寫一張生日打氣卡俾手足,一句普通嘅說話,已經好鼓勵到佢

📥郵寄地址:朱順雅議員辦事處(屯門海榮路22號屯門中央廣場2207室)

📭收集截止日期:9月4日

📨寄信須知:
1. 生日卡可購買現成、自行繪畫或設計印製;
2. 不可有任何附貼物,如絲帶、喱士、閃粉、貼紙等;
3. 不可有額外裝置,如音樂裝罝、彈弓裝置、閃燈裝置等;
4. 不可是立體設計、迷你咭,摺紙、有夾層(即兩層紙黐埋一層);
5. 尺寸不可大於 A4;
6. 不可寄書籍、郵票、回郵信封、書籤、咭片、日曆、含有賠率的體育新聞、貼上郵票和貼紙的紙歕

如有任何有關寄信規格嘅問題,可以comment問佢哋😘
https://www.facebook.com/104955701220612/photos/a.143885627327619/155226162860232/

推呀,手足黎架
Push
母忘手足
召喚所有同行兒女
與其係屋企hea,不如花小小時間寫d野比手足
我地無忘記你
推呀
手足唔係condom
Push

他朝一日要為所有含寃受屈嘅義士每人建銅像一座,起一個巨型紀念公園,請世界最出色嘅雕刻師一個一個造出嚟,錢銀方面香港人眾籌嘅話完全唔成問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞