沈門師兄弟吹水區暨拜師區 (十八)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
\l/
師太 師母
師太 師母

叫我?
\|/ 今日danger 呀 師父確認升浪

開市不問價 追熊

開市不問價 追熊

做淡睇升 信邊一邊好

開市不問價 追熊

做淡睇升 信邊一邊好

對沖package

Win money 都幫手氹師父
師父有面啦今次
師父確認升勢 係咪應該將阻力圖倒轉變支持圖?

師傅係話會上24700做淡倉=只係挾上24700,24700之後會大跌
師父確認升勢 係咪應該將阻力圖倒轉變支持圖?

師傅係話會上24700做淡倉=只係挾上24700,24700之後會大跌

𠱁返師父,大家定晒

【專家點睇】淡友沈大師:未足以令我轉軚睇好! 後市要審慎

【新增影片】

港股今周形勢大好,昨日大升300點,今日又漲逾100點,恒指已升穿24,500點。近期都睇淡的訊匯證券行政總裁沈振盈,人稱沈大師表示,「呢浸都預期會彈返上嚟做轉倉做結算,當然啦,彈嘅幅度比我預期嘅多咗」,睇後市仍然比較審慎,「暫時我覺得未有足夠因素轉軚囉」。

大師相信市場在亢奮情緒之中,忽略了一些有機會令大市震盪的因素。他指市場對法國總統大選預期太過樂觀,「好多嘅變數唔係想像中咁簡單」,選票未必全部轉投馬克龍;另一個變數是特朗普的減稅方案,減稅幅度未必在市場預期之中,而最後能否在國會通過仍有疑問。

他預期,「聽日我估計都係24,600至24,700點位置,朝早mark埋個價結算,就會有機會出現回吐架啦」,恒指下月波幅會在25,200至22,800點之間。

掌握財經生活資訊,即Like「蘋果ATM」fb專頁啦!
http://fb.com/appledailyatm

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56617122&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170426
區間上到25200
師父做淡 大家識做
加左注 25000止賺
\|/ 上香先
\|/上香先
早呀各位師兄弟
市場早前用「人為製造」出來的「馬克龍必勝」預期,炒完之後已無以為繼。特朗普減稅方案,又不外如是,仲要再延遲。即是好消息已用完,大家又要回歸現實。大市要再升,除非真的有新的利好因素出現,否則,又要再度將壞消息發酵出來。

黑天鵝

Win money 都幫手氹師父
師父有面啦今次

師父萬民擁帶
今次危機解除

噚日真係嚇到瀨尿咁滯
琴日大師話會夾高,即刻平左倉,依家真係跌緊
師傅d量子熊呢
琴日大師話會夾高,即刻平左倉,依家真係跌緊

上海妹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞