[超突發]《時空之門》宣布遊戲即將停止更新

22 回覆
6 Like 0 Dislike
https://gnn.gamer.com.tw/2/146312.html

最早於 2016 年 1 月曝光,而後於 5 月正式推出的手機遊戲《時空之門》今(25)日於官網發布公告,表示遊戲即將於 5 月 11 日停止遊戲儲值功能及內容更新。

《時空之門》當年於 2016 年台北電玩展曝光時可說是獨領風騷,其香港開發商 Madhead 不僅為其打造大面積的主題展區,同時更發布了可讓玩家搶先體驗遊戲的「madhead TGS 2016」應用程式,試圖蒐集玩家建議與回饋讓遊戲體驗更臻完善。

而在營運約莫一週年之際的今日,官方正式於官網公布了遊戲即將停止更新的消息,公告原文指出:「團隊一直留意著玩家對遊戲的各種意見,使我們深切了解到遊戲的不足。團隊上下一心奮力嘗試改良遊戲及營運方式,奈何依然未能緊貼大眾的需求,參與遊戲人數的力度不足以維持時空之門開啟」。若是目前仍有在遊玩遊戲的玩家,官方則承諾伺服器將至少運行至 2017 年 12 月 31 日,並按玩家人數釐定此後伺服器的運行狀態,期間團隊會繼續作出支援。

除此之外,官方也釋出了補償方案,先前已儲值的玩家可以選擇把 2017 年 4 月 25 日(17:01 GMT+8)前購買但未使用的時空石轉儲至《神魔之塔》並獲得雙倍補償,或選擇退費方案,詳情玩家可至官方公告頁面了解詳細資訊。
個gameplay真係唔討好

隻GAME係問左隻外國休閒GAME再改篇到好似有唔同屬性玩倍數隊咁玩.
人地本身係FOR輕鬆.但隻GAME變左組隊,個GAMEPLAY畫面又柒.正常都唔會有人玩.
搵第2隻game抄下咪得
講乜都假,係個益字數字遊戲模式唔應該係2016會出現,講完

放心,已經抄緊第二隻.
https://www.youtube.com/watch?v=0BQ1vqkEYdQ
至於抄緊邊隻.睇gameplay就知.
畫風好似 某日式網頁/手機GAME

放心,已經抄緊第二隻.
https://www.youtube.com/watch?v=0BQ1vqkEYdQ

放心,已經抄緊第二隻.

嘩... 真係你老母臭閪
反正人地都唔show香港市場.俾台灣人玩
台仔係咪真係咁痴線
之前胎屎矮人王又當佢係台灣人
神抄又當正台灣自己既game
專門拎狗屎垃圾當自己
台仔係咪真係咁痴線
專門拎狗屎垃圾當自己

明明照計學日文或者鍾意動漫既人一定比香港人多.
照計對版權既重要性應該都好清楚,更加一定知PaD既存在.
都可以咁多追捧真係唔知點解
跟本冇人玩
我已經幾個月冇更新過
台仔都唔玩既game叫人點玩得落手
台仔係咪真係咁痴線
專門拎狗屎垃圾當自己

傻啦
我覺得仲少
打過下機都知台仔正宗伸手黨
最叻做無腦課金戰士
台仔係咪真係咁痴線
專門拎狗屎垃圾當自己

你咁既舉例係冇意義
大陸照計學日文或者鍾意動漫既人一定比香港人加埋台灣人多
咁佢地版權意識又好好?
台仔係咪真係咁痴線
專門拎狗屎垃圾當自己

你咁既舉例係冇意義
大陸照計學日文或者鍾意動漫既人一定比香港人加埋台灣人多
咁佢地版權意識又好好?

隻game玩法唔講
洗咁多錢畫公仔又郁又盛
但係遊戲畫面一碌柱喺中間,啲怪就左攝右攝
整度戇鳩
隻game玩法唔講
洗咁多錢畫公仔又郁又盛
但係遊戲畫面一碌柱喺中間,啲怪就左攝右攝
整度戇鳩

因為原本隻GAME唔係用碌柱黎儲戰鬥力黎打個後面隻怪.
汁埋神抄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞