一人一個伏到無淪的日本「美食」!

1001 回覆
697 Like 95 Dislike
有間關東煮幾好食
日本燒賣, 難食到
竟然有間可以做過江龍去台灣開, d 人食開屎架?
天上山公園即燒的醬油丸子都好食
你一句就講到所有天婦羅飯都係垃圾係窮人先食真係巴閉
你覺得會轉定唔會轉既壽司好d?
點解會覺得一次炸起堆埋再倒一大羹汁既天丼會好過板前食既天婦羅
我可以一次過隊2盒
煮熟左反而好食係真
你呢個比喻唔啱因為你唔明白炸漿加汁係另一種風味,就算d 靚嘅天婦羅店都有天丼食因為日本人覺得係另一種食法 等如你話食牛一定係食牛扒成塊上,整漢堡係垃圾咁
係係係,所以人地高級天婦羅店無理由天丼賣4千,定食賣2萬
納豆
真係好q難食
冬天排隊即整,個包辣手裏面雪糕,好撚好食喎
royal級蜜瓜包
真心唔算好好食既嘢,但個食物本身好難會伏,最多係餐廳材料唔好
杰到冇胃口食
你覺得垃圾咪垃圾 一樣大把人食眾人皆醉你獨醒,諗住解釋下唔同食法你就一味話人cheap
上野站出口附近有間餐廳,冇記錯有個logo好似法國藍白紅旗咁,佢入面有個位賣麵包,個密瓜包勁香密瓜味同好甜完全唔係七仔個款有得比
精好好食喎
金子半之助好味喎,去親東京都食,台灣香港分店都食過(雖然差啲)
係貴啫,未至於難食嘅
加啲益力多
蜜瓜包勁香蜜瓜味同波蘿包勁香波蘿味一樣九唔搭八

五平餅
團子真係比動畫搞到我FF得好緊要
成日以為好好食, 見d人一啖一串

第一次食, 屌出聲
其實好多野食都要夾番d野飲/其他野食先好食,就咁食太重口味

納豆一定要夾飯,唔夾飯就中和到唔個重口味
大多數和果子都最好夾番d茶,唔係就太甜(樓主講既羊羹已經係)
團子我覺得就咁食都ok,不過最好新鮮,最少都要微熱,凍晒d團子會唔夠彈牙,同吸唔起d黃豆粉,唔好食,黃豆粉ver最好夾茶,如果唔係太多黃豆粉好乾,醬油ver我食過就咁食都ok

除左以上當然仲好多,唔排除件野本身真係好難食,但知道用乜野點夾會將成件野帶上唔同層次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞