因為ex,我決定向全世界嘅女人報仇10 (真大結局)

1001 回覆
208 Like 17 Dislike
Oh
樓豬 我雖然少留言 不過真係忍唔住想問 其實當時點解Nicole會就咁放手比阿文走? 如果佢真係咁愛阿文 點解唔搶佢返嚟? 希望你之後啲外傳可以解答到
屌你Rachel 心痛?Nicole都好撚心痛啦咁 明明叫撚左啊文等 結果佢同你扑左野一齊左 拋棄一切白白比左啊文你 你心痛?仆街啦Rachel
有冇聽過兩個人爭果時 比較愛果個會係放手果個
所以三年果個伏筆根本就係成個故事最敗筆嘅地方
樓主今晚有冇?
其實我之前都講過類似嘅說話

但係有一個巴打提醒左我

「始終唔係每一人都係開善堂,所以未必會放手」
我覺得又未至於敗筆嘅 係有漏洞需要解釋下姐
Nicole 對呀文失望 因為呀文無等佢 之後呀文又拖拖拉拉咁 Nicole 無信心會搶到呀文番嚟 加上一直以嚟Nicole 都有主動搵呀文(雖然係遲左) 但呀文一次都冇搵Nicole 喎... Nicole 就算有幾愛都會灰啦
唔明點解一直要講啲唔係重點嘅野 三年只不過係過渡嘅時間姐
G持樓主
咁如果Nicole真係灰嘅話 又點解釋佢婚禮果陣走去攬住阿文呢 我係覺得就咁就個咗3年好愕然lor 好似miss咗啲野咁
女人不嬲係矛盾嘅生物嫁啦 後悔又幾出奇
同埋樓豬都未寫完
不過老實講飛到去三年之後,我都估到呀文好大機會最終會揀Rachel,後尾仲要主動同Rachel結婚。所以我都估到就算nicole最終想反悔搶返條仆街仔,但條仆街仔已經同Rachel結緊婚,大局已定,已經太遲。果陣已經係揀一個會一世嘅對象,我都推測都條仆街仔冇可能會因為一個飄忽不定嘅舊情人,而放棄一段一齊咗好耐同穩定嘅戀愛關係,再加埋有同居嘅基礎,仆街文最後點都會選擇同Rachel結婚,做一世伴侶。果然結果真係咁樣。

btw 樓豬將劇情推到三年後,相信果陣好多人已經知道勝負已分,最終仆街文會揀Rachel。
每個男人諗嘢都唔同,更何況男女有別。有時好難用自己嗰套去代入人地係某個situation 會做啲咩
多謝支持
未必,外轉做唔到日日出
人人諗法唔同啦,如果另一個角度諗,大家成日覺得Nicole咁好,咁佢同呀文呢啲仆街一齊更加唔好啦,更加唔配同呀文一齊,雖然Nicole都有自己嘅問題
不過可以嘅話,盡量日日出文,因為真係好鍾意睇樓豬寫故,唔睇一日都周身唔自在。 btw 感覺外傳大把嘢可以寫,令嗰故更完滿。
都啱嘅 好多都係角度問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞