自己一個係柏林一日 有咩要注意

35 回覆
0 Like 0 Dislike
黎緊同朋友去歐洲 因為工作關係我要早走 所以我自己一個去柏林一日 再飛番香港 朋友就繼續旅程

一個人係柏林有咩要注要 一日既話 有無咩地方值得去

利申 英文好差
去跟free walking tour
要識搭100號觀光巴士
景點一網打盡
夜晚有屍,記得帶槍
唔好死

點解會死
夜晚有屍,記得帶槍

咩屍咩槍
認真一個人去?
認真一個人去?

算係 因為之後同朋友分道揚鑣 而我其實都只係留一日
要背熟叫Döner既對白

想行下咪行Museumsinsel 行下洪堡大學, 自由大學
自由大學附近環境好撚舒服, 乾淨過市中心好多, 市中心成地煙頭
唔係學生都可以入去人地d圖書館飯堂行下
fu philologische Bibliothek語言學圖書館好似係世界知名 (但d書好撚深)

等我mark低佢先
小心賊仔 最近聽到好多人比人偷電話同銀包
去柏林圍牆影下相

市政廳晚上頂樓好靚
你快d去官網預約參觀 (free)
仲可以參觀防空洞
防空洞tour官網
http://berliner-unterwelten.de/
Currywurst!!!!!!!!
得返自己就緊係搵條東歐妹出下火啦, 柏林就用哩個網

http://www.berlinintim.com/index.html
小心扒手
個陣去柏林圍牆俾人開背囊,不過入面得垃圾無野偷
留名
利申 自已一個喺柏林4日

巴打幾時
諗緊一個人去唔去好,少少淆
利申:絲打,exchange緊
推介去spreepark, 不過要擒入去
諗緊一個人去唔去好,少少淆
利申:絲打,exchange緊

其實安全既 係小偷多姐
如果想再安全d就唔好住kreuzberg同neukölln 雖然果兩區會最多nightlife
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞